Af - 20/08-15 09:15

Politi finder rædselskælder i Norge indrettet til kidnappede børnPoliti finder rædselskælder i Norge indrettet til kidnappede børn

Norsk politi har gjort en skrækindjagende opdagelse under en ransagning.

Bildstrecke im Grossformat »

Norsk politi ser ud til at have stoppet en pædofil i tide.

En 40-årig norsk mand er således blevet sigtet for at have seksualiserede billeder af børn og for forsøg på frihedsberøvelse efter at politiet i Vestoppland har set mandens kælder.

Ifølge politiet har den 40-årige fundet børn på sociale medier, kortlagt hvor de bor og besøgt flere af adresserne i både Norge og Sverige.

Det skriver norske VG.

PET og ministerium skal lære mediefolk om faren ved kidnapning
PET og ministerium skal lære mediefolk om faren ved kidnapning

Sigtelsen kommer efter, at politiet har set mandens kælder i forbindelse med en ransagning.

Her gjorde politiet en rystende opdagelse – et lydtæt rum indrettet med seng og toilet. Politiet mistænker, at rummet er lavet for at kunne holde børn i fangenskab.

- Rummet er velegnet til at beholde børn over tid. Der er senge, der er beregnet til børn, samt toilet, der kunne anvendes. Der er Lego på hylderne og køleskab med noget mad, siger anklager i Vestoppland politi, Julie DALSVEEN til norsk TV2.

Stukket af fra politiet: Dansker tiltalt for gidseltagning i Tyskland
Stukket af fra politiet: Dansker tiltalt for gidseltagning i Tyskland

Kælderrummets vægge er beklædt med tæpper og ventilationen var lukket til. Måske for at lydisolere, formoder politiet, der også fandt et overvågningskamera samt en mikrofon i det lille værelse.

- Manden har forklaret, at værelset var en slags erstatning for ikke at have børn selv, siger anklageren.

I huset lå også en GPS, hvor der var indkodet 70 adresser i Norge og Sverige, hvor navne på børn var indtastet. Ifølge politiet har den 40-årige omkring 50 gange lejet en bil og kørt til adresserne.

Løj for kæresten om kidnapning: Ville hellere drikke
Løj for kæresten om kidnapning: Ville hellere drikke

Den 40-årige, der ifølge VG har arbejdet på to skoler og i en fritidsordning siden 2007, skal have opbevaret seksualiserede billeder af børn i hjemmet. Men ifølge politiet er der ikke tegn på, at der derudover er sket noget strafbart på matriklen.

Den sigtedes forsvarer Harald Stabell fortæller til VG, at den 40-årige har afgivet forklaring til politiet, og at han ikke vil kommentere sagen yderligere.

Efter otte års kidnapning genforenes han med sin far
Efter otte års kidnapning genforenes han med sin far

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx