10/05-15 09:38

Berygtet ukrudtsmiddel forbydes i krigen mod kokainBerygtet ukrudtsmiddel forbydes i krigen mod kokain

Efter mange års brug, vil Colombia indstille sprøjtning af kokamarker med Round Up.

storybild

(Billede: Polfoto)

Plantegiften glyphosat, bedre kendt som ukrudtsmidlet Roundup, skal nu forbydes i den Colombianske krig mod kokain.

I marts advarede verdenssundhedsorganisationen World Health Organisation (WHO) imod det udbredte ukrudtsmiddel, da man mener, det muligvis kan være kræftfremkaldende.

Efter mistanken mod Roundup kom frem, har Colombias præsident, Juan Manuel Santos, og den colombianske regering diskuteret, om man fortsat skal sprøjte landets ulovlige kokamarker med plantegiften fra luften, som man har gjort det i mange år.

Man er nu kommet frem til, at sprøjtningen skal stoppes.

- Anbefalingerne og studierne fra sundhedsministeriet viser tydeligt, at der er en risiko for, at midlet er kræftfremkaldende, siger Santos, men slår samtidig fast, at landet kæmper ufortrødent videre i krigen mod narko.

Colombias tidligere præsident og nuværende oppositionsleder, Alvaro Uribe, er imod beslutningen. Han mener ikke, at man skal indstille sprøjtningen af kokamarker med Roundup fra luften uden at have fundet et alternativ til den effektive ukrudtsmiddel.

Den colombianske regering har hovedsageligt sprøjtet kokamarker i det sydlige Colombia, hvor oprørsgruppen Farc hovedsageligt holder til. Farc mistænkes for at finansiere sine aktiviteter ved hjælp af narkotika.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
LIGE NU: Politiet massivt til stede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx