Af - 23/08-15 11:00

9-årig mobbet for manglende arm: Nu glæder han sig til at komme i skole9-årig mobbet for manglende arm: Nu glæder han sig til at komme i skole

En ni-årig dreng er den første i Storbritannien til at få monteret en bionisk arm.

storybild

Den ni-årige bor i Fife i Skotland

En ni-årig dreng født uden den ene arm kan nu spise med kniv og gaffel og tage sine bukser på helt selv.

Josh Cathcart er blevet mobbet med sit medfødte handicap – en manglende højrearm fra albuen og ned – men nu kan han ikke vente med at komme i skole og vise sin nye ”seje” arm frem, skriver The Guardian.

Den ni-årige er det første barn i Storbritannien, som får en såkaldt i-limb quantum-arm. Den højteknologiske arm er udviklet af Touch Bionics og styres af brugerens muskelimpulser. Og så kan den finjusteres ved hjælp af en mobil-app.

Med sin nye, unikke hånd er Josh ved at lære alt det, hans jævnaldrende har kunnet så længe.

- Jeg fik den sat på for to dage siden. Den føles temmelig tung, siger han.

- Jeg lavede mig en bagel i går. Jeg kan åbne flasker og pakker med den. Jeg kan lege med Lego med den, og jeg kan trække mine bukser op, fortæller Josh Cathcart.


Drengens mor, Clare, fortæller, at Josh har haft det svært uden en arm, der længe var erstattet af en ikke-bevægelig protese.

- Der blev kørt på Josh, så han trak sig tilbage og blev ked af det, så vi begyndte at lede efter noget lidt mere avanceret - noget, der kunne bevæge sig. Så tog vi en snak med ham, og derefter gik vi på internettet og opdagede så dette selskab.

Ifølge udviklerne af den bioniske arm vil Josh få mere og mere glæde af sit nye værktøj i takt med, at de muskler, der aldrig har været brugt, tager til i styrke og vænner sig til at styre den elektroniske hånd.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx