Af Bo Norström Weile - 05/10-15 23:08

Verden har aldrig haft så få fattige menneskerVerden har aldrig haft så få fattige mennesker

Beretningerne om udviklingslandenes økonomiske vækst og voksende middelklasser har været talrige i de senere år, og nu skruer Verdensbanken yderligere op for optimismen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Banken vurderer i en netop offentliggjort prognose, at antallet af meget fattige ved årsskiftet vil være faldet med 200 millioner mennesker i forhold til 2012. Mens 902 millioner mennesker i 2012 levede i ekstrem fattigdom, er det tal om få måneder nede på 702 millioner, svarende til 9,6 procent af verdens befolkning.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Dermed lever færre end hvert 10. menneske i dyb fattigdom. Det er det laveste antal ekstremt fattige, en opgørelse har kunnet vise.

Rød blok: V tager fra de fattige og giver til de rige
Rød blok: V tager fra de fattige og giver til de rige

Ifølge Verdensbankens præsident, Jim Yong Kim, er udviklingen intet mindre end ”den mest opløftende historie i verden i dag”.

”Vi er den første generation i menneskets historie, der kan afskaffe ekstrem fattigdom,” konstaterer Jim Yong Kim i en kommentar til bankens nye fremskrivning over antallet af fattige.

FN vedtager nye globale udviklingsmål for 2030
FN vedtager nye globale udviklingsmål for 2030

Kritik: Regeringen kaster røgslør over fattigdom
Kritik: Regeringen kaster røgslør over fattigdom

Hovedårsagerne til faldet skal ifølge Verdensbanken findes i den økonomiske vækst i udviklingslandene, massive investeringer i sundhed og uddannelse samt i fremspirende sociale sikkerhedsnet, der forhindrer de svagest stillede i at falde helt til bunds i samfundet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Politiet er forbløffet: Nogen holder...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx