Af Lars Dinesen - 27/09-15 09:03

Rusland indgår i firkløver-samarbejde mod ISRusland indgår i firkløver-samarbejde mod IS

Fra nyt center vil Irak, Iran, Syrien og Rusland angiveligt koordinere militære aktioner mod Islamisk Stat.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Alexei Nikolsky)

Rusland, Syrien, Irak og Iran har oprettet et fælles center for udveksling af informationer i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

Det skriver de russiske nyhedsbureauer Interfax og Tass, og det irakiske militær bekræfter samarbejdet ifølge Reuters.

Centeret skulle være placeret i Iraks hovedstad, Bagdad, og skal fungere som et samlingssted for militære repræsentanter fra de fire lande.

I en meddelelse fra det irakiske militær hedder det, at aftalen er faldet på plads efter "forøget russisk bekymring om tilstedeværelse af tusindvis af terrorister fra Rusland, der foretager kriminelle handlinger med Daesh (andet navn for IS, red.)".

Moskva: Rusland kan spille rolle i USA-ledet koalition
Moskva: Rusland kan spille rolle i USA-ledet koalition

Det fælles center skal angiveligt bruges til at koordinere militæroperationer mod IS.

I forvejen er en international koalition, som USA står i spidsen for, i gang med at bekæmpe de militante islamister i Irak og Syrien, hvor gruppen har overtaget store områder.

Rusland har den seneste tid optrappet sit militære engagement i Syrien, og ifølge kilder i både Moskva og Washington er russerne på vej til at bruge endnu flere ressourcer i området.

Rusland ønsker anti-terrorist samarbejde med USA
Rusland ønsker anti-terrorist samarbejde med USA

Mandag skal Ruslands præsident, Vladimir Putin, tale ved FN's Generalforsamling, og her ventes det, at han vil tale for en kollektiv indsats mod IS.

Putin skal også mødes med sit amerikanske modstykke, Barack Obama, i forbindelse med besøget i New York. De to har hidtil ikke kunnet enes om, hvordan IS skal bekæmpes.

I denne uge har det været fremme, at Rusland ifølge diplomater er klar til at gå solo i Syrien og indlede sin egen militæraktion i området.

LÆS OGSÅ: Medie: Putin er villig til at gå solo mod IS i Syrien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx