Af - 23/04-16 14:03

Forskere kan ved en fejl have opdaget det evige batteriForskere kan ved en fejl have opdaget det evige batteri

I et forsøg på at udvikle et batteri, der kan holde lidt længere end de nuværende velkendte batterier, har et forskerhold opdaget, at deres batteri kan genoplades igen og igen og igen…

Bildstrecke im Grossformat »

Du har med garanti et produkt med et dertilhørende genopladeligt batteri derhjemme. Måske sidder du med det i hånden lige nu. Smartphones, tablets og bærbare computere er alle afhængige af genopladelige batterier - som dog dør på et tidspunkt.

Ifølge online videnskabsmagasin Popular Science kan det nu være en saga blot.

Et forskerhold fra University of California, Irvine i USA, ville forbedre de nuværende såkaldte lithiumbatterier, som de fleste genopladelige batterier hedder i dag. De består af en flydende væske og metallet lithium, som med tiden nedbrydes.

Vild sko: Gå dit smartphone-batteri op på 100 procent
Vild sko: Gå dit smartphone-batteri op på 100 procent

I stedet for lithium brugte forskerne nanotråde af guld - på størrelse med en bakterie - og i stedet for væske brugte de gel. Idéen var så, at batteriet skulle blive mindre påvirket af ting som for eksempel temperatur.

Til deres overraskelse - som de selv ikke engang kan forklare hvorfor - viste det sig, at deres forsøg endte med et noget andet resultat, end de forventede.

5 myter om mobilopladning: Sådan skal du gøre
5 myter om mobilopladning: Sådan skal du gøre

- Vi begyndte at genlade enhederne flere gange, og så gik det op for os, at de ikke ville ende med at dø. Vi forstår ikke helt mekanismen bag det endnu, siger hovedforfatteren af studiet, professor Reginald Penner til Popular Science.

Indtil videre har forskerne genopladet enheden 200.000 gange, og der har ikke været noget betydeligt slid. Nu vil de begynde at arbejde på at udvikle brugbare batterier med teknologien - og undersøge, hvorfor det er, at processen egentlig fungerer.

LÆS OGSÅ: 10 TIPS: Denne batteri-myte skal du glemme

LÆS OGSÅ: Ny opfindelse: I fremtiden løber du aldrig tør for strøm

LÆS OGSÅ: Aldrig mere flad telefon: Superbatterierne er snart virkelighed

LÆS OGSÅ: 11 tips til bedre batteritid på din smartphone

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx