Af - 10/11-15 22:08

USA anklager hackere for datatyveri fra 100 millioner kunderUSA anklager hackere for datatyveri fra 100 millioner kunder

Israelske og amerikansk hackere har stjålet data fra 100 millioner i verdens største tyveri af kundedata.

storybild

Modelfoto. (Billede: Polfoto)

Anklagemyndigheden i USA har tirsdag udvidet en sag mod to israelske mænd og en amerikaner, som anklages for at have stjålet data fra 100 millioner kunder gennem omfattende hacking.

Det vil i givet fald være det største tyveri af kundedata fra en finansiel institution i USA's historie, skriver USA's justitsministerium i en pressemeddelelse.

Israelske Gery Shalon og Ziv Orenstein samt amerikanske Joshua Samuel Aaron er genstand for efterforskningen.

Københavns Kommune forsøgt afpresset for løsesum
Københavns Kommune forsøgt afpresset for løsesum

Anklageskriftet har 23 punkter med påståede forbrydelser. Blandt andet skal de anklagede have hacket ni finansielle virksomheder samt medier som The Wall Street Journal.

Ifølge anklagerne kan ulovlighederne dateres tilbage til 2007, og de inkluderer at pumpe aktiekurser kunstigt op, internetkasinoer, en ulovlig børs med bitcoins og mindst 75 skuffeselskaber rundt om i verden.

Skriveprogram kan give hackere adgang til kortoplysninger
Skriveprogram kan give hackere adgang til kortoplysninger

En fjerde person, Anthony Murgio, står anklaget i sagen om bitcoin-børsen.

- Indbruddene mod disse virksomheder er forbløffende i omfang og størrelse, siger Preet Bharara, anklager i New York, og kalder det "hacking som en forretningsmodel", som skal finansiere et "økonomisk konglomerat".

Han siger, at ulovlighederne angiveligt har givet et udbytte på flere hundrede millioner dollar.

Shalon er leder af en virksomhed med cyberkriminelle, som opererede "gennem hundredvis af ansatte, medsammensvorne og med infrastruktur i over et halvt dusin lande", lyder det i anklageskriftet, skriver The Washington Post.

TV: Advarsel - Sådan kan simpelt trick forbigå låsen på din iPhone
TV: Advarsel - Sådan kan simpelt trick forbigå låsen på din iPhone

Shalon skulle have orkestreret hackingangreb mod finansielle institutioner i USA fra 2012 til midten af 2015 "herunder det største tyveri af kundedata fra en amerikansk finansiel institution i historien".

JPMorgan Chase bekræfter, at de nye anklager har relation til angrebet mod virksomheden i 2014, som betød, at 83 millioner mennesker fik hacket deres data.

Ifølge myndighederne stod Shalon og Aaron bag det angreb, hvor de brugte en computerserver i Egypten, som de havde lejet under et alias, og som Shalon ofte brugte.

Apples apps er blevet ramt af virus
Apples apps er blevet ramt af virus

Shalon og Orenstein blev anholdt i juli og er israelske statsborgere, mens Murgio er fra Florida og blev anholdt samme måned. Aaron er amerikansk statsborger, har boet i Moskva og Tel Aviv, og han er endnu ikke fanget.

De udvidede anklager beskriver Shalon som lederen i angrebene mod ni selskaber, hvor informationer fra samlet set mere end 100 millioner kunder blev stjålet.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Denne nye funktion i WhatsApp lukker hackerne ind

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx