Af - 22/04-15 17:35

Vejarbejdere ville reparere asfalt - fandt oldgammel naturskatVejarbejdere ville reparere asfalt - fandt oldgammel naturskat

Man skal huske at kigge grundigt efter, når man graver i jorden.

Bildstrecke im Grossformat »

Gravede du også i jorden som lille, fordi du håbede at finde en skjult skat?

Tilbage i haven med dig, for der findes stadig gamle skatte dækket under jorden. Det kan en stribe vejarbejdere fra byen Heyuan i den sydlige Guangdong-provins i Kina skrive under på.

De passede egentlig bare deres arbejde og var ved at reparere et stykke vej, da de pludselig spottede noget usædvanligt i jorden, der viste sig at være mellem 65 og 230 millioner år gammelt.

Værsgo: Oldgamle dino-æg. Foto: AP

Vildeste kødædende dinosaurus er fundet
Vildeste kødædende dinosaurus er fundet

I alt fandt man 43 dinosaur-æg, hvoraf de 19 er fuldt intakte, selv om de blev lagt, da Tyrannosaurus Rex stadig regerede jorden. Nærmere undersøgelser skal nu fastslå, hvilken eller hvilke arter æggene tilhører.

- Æggene blev fundet i et lag af røde sandsten - et miljø, hvor andre dinosaur-æg også tidligere er fundet, siger arkæolog Du Yuanli ifølge The Mirror.

Der er tidligere fundet dino-æg i området, men det er første gang, at man finder en så stor dinosaur-skat i byens centrum, og det har fået Du Yuanli til at opfordre byens borgere til at udvise forsigtighed, hvis også de skulle støde på et fossil, når der graves i sandkassen.

Sjælden dinosaur solgt på millionauktion
Sjælden dinosaur solgt på millionauktion

Ny gigantisk dræber-dinosaur opdaget
Ny gigantisk dræber-dinosaur opdaget

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx