Af Ritzau - 28/04-16 15:13; Opdateret: 28/04-16 15:34

Labour suspenderer toppolitiker efter debat om jøderLabour suspenderer toppolitiker efter debat om jøder

Ken Livingstone er suspenderet fra arbejderpartiet Labour efter en stærkt ophedet diskussion om antisemitisme.

storybild

Den tidligere London-borgmester Ken Livingstone (tv) er suspenderet af det britiske parti Labour efter en udtalelse om Hitler og jøder. (Billede: AP/Kirsty Wigglesworth)

Storbritanniens arbejderparti Labour har i et internt opgør om antisemitisme suspenderet den tidligere London-borgmester Ken Livingstone, som er en af partiets veteraner.

Den opsigtsvækkende beslutning er endnu et tegn på, at partiet er dybt splittet, efter at det har fået den stærkt venstreorienterede Jeremy Corbyn som leder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Anonyme kilder i Labour siger til Reuters, at Livingstone er suspenderet efter en ophedet diskussion om antisemitisme, som har skabt store spændinger i partiet.

- Livingstone har sværtet Labours renommé, hedder det i en skriftlig forklaring fra partiet. Der er samtidig igangsat en undersøgelse.

Den tidligere borgmester kom i vanskeligheder efter en udtalelse til BBC.

- Da Hitler vandt valget i 1932, var det på en politik om, at jøderne skulle flyttes til Israel. Han støttede zionismen, før han blev vanvittig og endte med at dræbe seks millioner jøder, sagde Livingstone til BBC Radio London.

Han har ifølge avisen The Guardian også hævdet, at Israel-lobbyen forsøger at stemple alle, som kritiserer Israel, som antisemitter.

Onsdag blev et andet af partiets parlamentsmedlemmer også suspenderet, da hun angiveligt har givet udtryk for antisemitiske holdninger på sociale medier.

Den røde veteranpolitiker Ken Livingstone var borgmester i London fra 2000-2008, men ved valget i 2008 tabte han snævert til den nuværende konservative borgmester, Boris Johnson.

Livingstone er blevet kendt som "Røde Ken" i hele landet for sine socialistiske holdninger.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby kaster sig ud i stor...
bt.dk
Politi: Hjertetilfælde skyld i...
bt.dk
Superstjernen slettede alt: Nu...
bt.dk
Mistede benet i ulykke: Nu er hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx