Af - 20/08-14 11:07

Millionerne ruller ind: Verdens mest sjældne tegneserie er på auktionMillionerne ruller ind: Verdens mest sjældne tegneserie er på auktion

De kalder den tegneseriehæfternes Mona Lisa. Det flotteste eksemplar af den mest sjældne tegneserie. Nu er den til salg for et svimlende beløb.

storybild

Det flotteste eksemplar i verden af Action Comics #1 er til salg. Prisen lyder lige nu på lidt over to millioner dollar. (Billede: Ebay.com)

Et tegneseriehæfte på 64 sider er sat til salg på auktionssitet Ebay. Der er tale om en original kopi af Action Comics #1 fra 1938. Omslagsprisen lyder på 10 cents. Med fire dage igen på auktion, har buddene netop rundet to millioner dollar. Det svarer til 11,17 millioner kroner.

Verdens dyreste bil skal under hammeren
Verdens dyreste bil skal under hammeren

Men det er absolut heller ikke hvilket som helst tegneseriehæfte, der er tale om. Action Comics #1 introducerede verden for Superman, og i dag er det verdens mest sjældne. Det menes, at der kun findes 40-50 urestaurerede kopier i verden.

Og netop det eksemplar, der nu er til salg, er i flottere stand end alle de andre. Samlere kalder det ‘den hellige gral’ inden for tegneserieverden. Det anerkendte Certified Guaranty Company (CGC), der vurderer standen af sjældne tegneseriehæfter, har givet dette eksemplar en score på 9.0 - det højeste, man har vurderet et eksemplar af Action Comics #1.

Bokselegendes handsker solgt for vildt beløb
Bokselegendes handsker solgt for vildt beløb

- Kvaliteten af dette eksemplar er forbløffende. Hæftet ser ud og føles som om, det netop er blevet taget ned fra hylden i butikken. Det er spændstigt, farverne er dybe og rige og kvaliteten af de hvide sider er fantastisk for en tegneserie, der er 76 år gammel, siger chefvaluar Paul Litch til CGC’s hjemmeside.

Én anden udgave af Action Comics #1 har fået en CGC-score på 9.0. Det eksemplar røg for 2,1 millioner dollar for et par år siden, men selv om denne udgave har samme score, er den i noget pænere stand. Farverne er endnu ikke falmet, og de hvide sider viser ikke tegn på aldring.

Verdens dyreste frimærke solgt for svimlende beløb
Verdens dyreste frimærke solgt for svimlende beløb

- Det her er Mona Lisa inden for tegneseriehæfter, og det står alene som det mest værdifulde tegneseriehæfte, der nogensinde er blevet trykt, skriver sælgeren, Darren Adams, om hæftet på Ebay.

- Hvis du gerne vil investere i tegneseriehæfter, er dette eksemplar uden overdrivelse det bedst vurderede, der eksisterer. Det er den højst vurderede kopi af det mest efterspurgte tegneseriehæfte, fortsætter han.

Håndskrevet sangtekst solgt for 11 millioner
Håndskrevet sangtekst solgt for 11 millioner

I videoen herunder fortæller Darren Adams om, hvorfor dette hæfte er i så god stand, og hvordan han selv er kommet i besiddelse af det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx