Af - 23/01-17 15:33; Opdateret: 23/01-17 18:27

Voldsomme protester i gaderne: Her har de genindført tyrefægtningVoldsomme protester i gaderne: Her har de genindført tyrefægtning

Hundredvis af demonstranter var på gaden for at protestere mod, at 'den konservative elite' har genindført tyrefægtning.

Bildstrecke im Grossformat »

Det blev mødt med massiv modstand, da der i går var tyrefægtning i Colombias hovedstad, Bogotá, for første gang i fire år.

‘Mordere’ og ‘torturbødler’ lød råbene blandt andet fra de hundredvis af demonstranter, der var mødt op foran den nyistandsatte Santamaria-arena for at vise deres foragt for den blodige sport og de mennesker, der var på vej ind for at se på den.

Denne video får folk til at boykotte ny Hollywood-film efter dyremishandling
Denne video får folk til at boykotte ny Hollywood-film efter dyremishandling

Som modsvar kvitterede talrige betjente med knippelslag, tåregasgranater og adskillige anholdelser, skriver nyhedsbureauet AP.

Tyrefægtning blev egentlig forbudt i hovedstaden i 2012 af byens daværende venstreorienterede borgmester, men forbuddet er siden blevet omstødt af landets forfatningsdomstol.

Kvinde spærrer 14 katte inde i hus - blev tvunget til at spise hinanden
Kvinde spærrer 14 katte inde i hus - blev tvunget til at spise hinanden

Begrundelsen lød, at tyrefægtning er en vigtig del af det sydamerikanske lands kulturarv - noget, de fremmødte demonstranter på ingen måde kan forlige sig med.

- Alle, der kommer for at se det, er gamle mennesker fra den konservative elite, lød det eksempelvis fra 17-årige David Saitru, der var mødt op for at demonstrere, ifølge AP.

- Min generation tænker anderledes. Vi bryder os ikke om at se dyr lide, supplerede han.

Ny video afslører: Kaniner udsættes for grusom mishandling
Ny video afslører: Kaniner udsættes for grusom mishandling

Hos den private organisation, der arrangerer tyrefægtningerne i byen, læner man sig imidlertid op af afgørelsen i forfatningsdomstolen.

- Vi har haft en kamp for frihed og retten til at arbejde, hvilket er grundstenene i vores samfund, siger Felipe Negret fra den private virksomhed, der arrangerer tyrefægtningerne i byen, til den colombianske avis El Tiempo.

Kyler kanin ind i væggen og deler video på Snapchat
Kyler kanin ind i væggen og deler video på Snapchat

I mange af de lande, hvor tyrefægtning historisk har fundet sted, er sporten helt eller delvist blevet forbudt. Den praktiseres imidlertid stadig i otte lande verden over. Den amerikanske dyrevelfærdsorganisation Humane Society International estimerer, at 250.000 tyre bliver dræbt af tyrefægtere hvert år.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

For 28 måneder siden faldt...
bt.dk
Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Tennisstjernen Williams: Jeg var tæt...
bt.dk
Keld Heick springer ud i helt ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx