Af - 23/02-16 06:29

Galleri: Den kæreste lille gorillaunge er taget ved kejsersnitGalleri: Den kæreste lille gorillaunge er taget ved kejsersnit

En kær gorillaunge er kommet til verden ved et sjældent kejsersnit i europæisk zoo.

Bildstrecke im Grossformat »

Bristol Zoo Gardens lagde for 11 dage siden rammer om en unik oplevelse, hvor en lille unge er kommet til verden ved kejsersnit.

De første billeder er først blevet frigivet tirsdag morgen.

Den lille gorillapige blev taget ved akut kejsersnit, og vejede kun lidt over et enkelt kilogram. Det er første gang, at den zoologiske have har hjulpet en gorillafødsel på vej ved kejsersnit, og det er da også kun sket en håndfuld gange på verdensplan.

TV: Gorilla beskyttede bevidstløs dreng - sådan har drengen det 30 år efter
TV: Gorilla beskyttede bevidstløs dreng - sådan har drengen det 30 år efter

Moren Kera viste tegn på svangerskabsforgiftning, der kan være livstruende. Derfor valgt dyrlægerne at tage den lille gorillaunge ved hjælp af et indgreb.

Til at begynde med havde ungen brug for hjælpe til at trække vejret, men med lidt hjælp fra dyrlægerne i den zoologiske have, så har hun det i dag glimrende imens hun bliver håndfodret af et hold af erfarne dyrepassere med spidskompentencer ligger hos gorillaer. Moren er også ved at kommes sig og bliver også overvåget 24 timer i døgnet.

TV: Gorilla er vild med disse iPhone-billeder
TV: Gorilla er vild med disse iPhone-billeder

Både unge og mor tilhører den udrydningstruede art af vestlig lavlandsgorilla, der lyder det mundrette latinske navn, gorilla gorilla gorilla. Der lever en omkring 500 i fangenskab, mens det er lidt uklart, hvor mange der lever vildt.

Bristol Zoo Gardens har tidligere gjort en indsats for at bevare arten, da de i 2006 brugte et medikament, Clomid, der egentlig er beregnet til at sætte gang i menneskekvinders æggestokke. Det resulterede i tre unger til gorillamoren Salome, der dengang var i 30'erne.

LÆS OGSÅ: Kvinder er vilde med denne gorilla: Synes han ligner abernes Brad Pitt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
13 banker testet: Kassekreditten kan...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx