Af Ritzau - 27/10-16 16:47; Opdateret: 27/10-16 19:11

Putin kalder beskyldning om cyberangreb mod USA hysteriPutin kalder beskyldning om cyberangreb mod USA hysteri

Ruslands præsident afviser at stå bag cyberangreb, som har til formål at påvirke det amerikanske valg.

storybild

USA's regering mener, at Rusland står bag en række cyberangreb, der har til formål at påvirke det amerikanske præsidentvalg. Sådan lød det tidligere på måneden. (Billede: Scanpix/Mikhail Klimentyev)

Den russiske præsident, Vladimir Putin, kalder det hysteri at påstå, at Rusland har forsøgt at blande sig i det kommende amerikanske valg ved at hacke politiske institutioner i USA.

- Antallet af mytiske og opfundne problemer er en del af det hysteri - jeg kan ikke komme på et andet ord - som er brudt ud i USA om Ruslands indflydelse på det forestående præsidentvalg, siger Putin ifølge nyhedsbureauet AFP.

Præsidenten taler ved et møde for udenrigspolitiske eksperter i byen Sotji i det sydlige Rusland.

- Er der seriøst nogen, der tror, at Rusland på nogen måde kan have indflydelse på amerikanernes valg? Er USA en bananrepublik eller hvad, spørger han retorisk.

Putin mener, at beskyldningerne er USA's politiske elites forsøg på at skjule, at den ikke har noget fornuftigt at sige om eksempelvis landets gæld eller våbenkontrol.

USA's regering mener, at Rusland står bag en række cyberangreb, der har til formål at påvirke det amerikanske præsidentvalg. Sådan lød det tidligere på måneden.

Det har den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, også flere gange gentaget i løbet af valgkampen.

Rusland er blevet beskyldt for at favorisere den republikanske kandidat Donald Trump - der både har rost Putin og opfordret til bedre forbindelser mellem Washington og Moskva.

Putin kalder det dog "nonsens", at Rusland gerne ser den omstridte republikanske kandidat vinde valget. Alligevel roser han Trump for at gå imod den politiske elite og appellere til de almindelige vælgere.

- Han repræsenterer interesserne for de almindelige mennesker, og han præsenterer sig selv som en almindelig fyr, som kritiserer dem, der har været ved magten i årtier, siger han.

Flere iagttagere har også tidligere udtalt, at meget tydede på, at de sofistikerede angreb kom fra Rusland.

Hackerangreb har blandt andet været rettet mod Det Demokratiske Partis nationalkomité, DNC.

De lækkede e-mails har været offentliggjort på whistleblower-sitet WikiLeaks og andre steder på internettet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx