Af - 07/03-14 11:44; Opdateret: 07/03-14 14:37

Kendt dansk journalist holdt som gidsel i SyrienKendt dansk journalist holdt som gidsel i Syrien

Freelancejournalisten Jeppe Nybroe blev bortført for en måned siden i Libanon og først frigivet i går.

storybild

Den danske freelancejournalist Jeppe Nybroe blev i går frigivet efter at have været gidsel i Mellemøsten i en måned, det erfarer avisen Jyllands-Posten.

Nybroe blev sammen med en libanesisk kollega bortført den 8. februar i den libanesiske grænseby Arsal, og ifølge Jyllands-Postens oplysninger er han holdt som gidsel i Syrien.

Ifølge Ritzau har 40-årige Nybroe siden begyndelsen af februar været kidnappet, men af hensyn til familien og forhandlingerne med bortførerne om at få ham fri har tilfangetagelsen ind til nu været holdt hemmelig for offentligheden.

Ifølge Ritzaus oplysninger blev Jeppe Nybroe taget til fange den 7. februar af en kriminel bande efter at have lejet en bil i Beirut, Libanons hovedstad, hvor han arbejdede som freelance-journalist.

Den danske journalist skal angiveligt være kørt af sted sammen med en lokal hjælper mod det nordlige Libanon, men bortførerne nøjedes tilsyneladende med at tage den danske journalist til fange.

Det er dog usikkert, hvor han har opholdt sig som gidsel. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger sad han i Syrien, mens andre oplysninger peger på, at han muligvis hele tiden har befundet sig i Libanon.

Han befinder sig nu et ukendt, men sikkert sted, oplyser TV2.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx