Af Niels Pedersen - 02/05-17 06:48

Treårig norsk pige forsvandt fra børnehave: Nu kommer faren med en opsigtsvækkende udmeldingTreårig norsk pige forsvandt fra børnehave: Nu kommer faren med en opsigtsvækkende udmelding

En 3-årig norsk pige blev torsdag morgen kidnappet fra en børnehave på Cypern af to maskerede mænd for øjnene af sin mor. Sådan lød i hvert fald pigens græsk-cypriotiske mors og politiets forklaring. Men den bestrides nu af faren - som har datteren i sin varetægt.

storybild

Interpol har publiceret dette billede af den tre-årige norske pige, som er blevet bortført på Cypern. (Billede: INTERPOL)

Via sine advokater Mette Yvonne Larsen og Morten Engesbak oplyser den norske far, at det var ham selv, der hentede pigen i børnehaven torsdag morgen.

»Ifølge vores klient observerede barnets mor, at det var ham, der hentede barnet, og han tilbageviser, at hun blev bortført, sådan som det er blevet fremstillet i medierne,« siger advokaterne ifølge VG i en pressemeddelelse.

Pigen blev ifølge det cypriotiske politi kidnappet klokken 7.45 fra den børnehave, hun går på. Institutionens personale forsøgte at forhindre kidnapningen, men det gik ifølge TV 2 Norge så hurtigt, at de ikke var i stand til at gøre noget. Der skulle angiveligt være tale om to mænd, der var maskerede med hætter. De kidnappede den lille pige umiddelbart efter, at hendes mor havde afleveret hende, lød forklaringen, som altså nu bestrides af barnets norske far. Via sine advokater oplyser han, at pigen er hos ham og 'har det godt'.

»Vi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt,« lyder det fra hans advokater.

Den tre-årige pige er eftersøgt af Interpol. Det samme er hendes far, som nu bekræfter, at pigen er i hans varetægt.

Cypriotisk politi har udstedt en arrestordre på faren via Interpol, som også efterlyser datteren. Politiet har en mistanke om, at han har taget sin datter med til Nordcypern via en ubevogtet grænseovergang i bufferzonen, der deler øen i en græsk og en tyrkisk del.

Kim forsvandt for otte dage siden - nu er han fundet død
Kim forsvandt for otte dage siden - nu er han fundet død

Forældrene til den treårige pige er skilt og kæmper om forældremyndigheden til datteren. Den græsk-cypriotiske mor er tidligere flyttet fra Norge til Cypern sammen med den lille pige.

Farens advokat mener ikke, at hendes klient har fået en retfærdig behandling af det norske retsvæsen, da sagen om forældremyndighed blev behandlet.

»Mit hovedkrav på vegne af faren har været, at domstolen skal iværksætte en mundtlig høring i Norge for at afklare, hvor sagen skal behandles, og hvor et norsk barn hører til. Alle domstole har givet afslag på kravet om en mundtlig høring,« siger Mette Yvonne Larsen.

18-årig kvinde mødte aldrig op på sit job: Nu er hun blevet fundet
18-årig kvinde mødte aldrig op på sit job: Nu er hun blevet fundet

Morens advokat, Elsa Charlotte Gil, er helt uenig og påpeger, at sagen har været behandlet grundigt og korrekt i de norske retsindstanser, som den har været inde over.

Cypriotisk politi har anholdt fire mænd i sagen, men leder stadig efter faren og datteren, hvis opholdssted er ukendt.

To mænd er tidligere blevet anholdt og mistænkt for at ville kidnappe den samme tre-årige pige. Ordren skulle angiveligt være kommet fra pigens biologiske far. De to mænd blev dog senere løsladt igen.

LÆS OGSÅ: Svensk politi pågriber mand efter brand i totalskadet moské

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i København: 'Jeg...
bt.dk
Populært badested udsat for hærværk:...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx