Af - 05/10-14 13:19

Dreng med Downs havde beskedent ønske - nu går tusindvis sammen for at hjælpe hamDreng med Downs havde beskedent ønske - nu går tusindvis sammen for at hjælpe ham

Tusindvis af fremmede er gået sammen for at opfylde denne drengs beskedne ønske.

Bildstrecke im Grossformat »

På tirsdag fylder Rhett ni år, og han har altid elsket at få fødselsdagskort med posten. I år er han begyndt at putte tal sammen, og i den anledning har han spurgt efter 99 fødselsdagskort.

Hans familie oprettede en Facebook-side for at se, om nogen ville sende Rhett et kort - og det er der. Det skriver KSL.

- Vi tænkte, at vi ville prøve, og nu ruller de ind. Det er blevet meget større, end vi nogensinde havde troet, og han er super glad, fortæller Rhetts far, Andy Bird.

Isabella vil IKKE have du bruger dette ord
Isabella vil IKKE have du bruger dette ord

Det blev hurtigt tydeligt, at Rhett ville nå målet på 99 kort, og derfor satte familien helt 9-tal mere på. 999 fødselsdagskort. Men det tal skræmte ikke Rhett, for som han siger, 'har han mange venner'. Og det har han ret i.

Allerede første dag kom der et kort ind ad døren. På andendagen 19 kort og på tredjedagen 85. Siden har Rhett glædeligt kunne åbne postkassen til endnu flere kort. Torsdag modtog han 285 farverige lykønskninger.

Flere skoler og tilfældige mennesker har bidraget til den nuværende bunke med hele 3423 breve.

- Alle er helt vilde med ham. Det er fænomenalt. Hvis bare du mødte ham, han er et sjovt væsen, som varmer alles hjerter. Han har altid et stort smil på, siger Andy Bird.

Engelsk forsker: Få en abort, hvis dit barn har Downs syndrom
Engelsk forsker: Få en abort, hvis dit barn har Downs syndrom


Kortene er et dejligt afbræk for Rhett, som gennemgår mange operationer og medicinske behandlinger. Han har haft en åben hjerteoperation og har stadig komplikationer med sit hjerte og sin rygmarv.

Gravide norske kvinder søger mod Danmark
Gravide norske kvinder søger mod Danmark

Rhett er mest af alt optaget af de mange hilsner, han har fået indtil videre. Nogle sender også gaver, men Rhett tænker mest på kortene.

- Jeg har spurgt ham, hvad han vil gøre med de penge, og han siger: 'Det ved jeg ikke. Må jeg få et kort mere? Det er super, super sjovt at se ham lyse op over noget, som ikke rigtig sker længere - der bliver ikke sendt så mange fødselsdagskort, og folk sender ikke breve længere. Det er noget, han fysisk får, men det behøver ikke nødvendigvis koste en masse. Det er bare en tanke fra nogen, fortæller Andy Bird.

Samtidig takker familien for den store støtte til Rhett, og ønsker også at sprede budskabet om, at oktober måned er Downs syndrome Awareness Month.LÆS OGSÅ: Thailand vil forbyde betalte rugemødre

LÆS OGSÅ: Australien i oprør: Forældre forlod surrogatbarn med Downs syndrom

LÆS OGSÅ: Mor til søn med Downs syndrom hylder IKEA-ansat

LÆS OGSÅ: Rørende gestus: Handicappet dreng hyldes af 60.000 på stadion

LÆS OGSÅ: Mobber kaldte denne handicappede dreng for grim. Hans mors svar er det sejeste

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig Michael Laudrup: Derfor...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Efter måneders politisk kaos: Nu får...
bt.dk
Mange har misforstået hot tendens:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx