Af Ritzau - 08/03-17 03:27

Panamas tidligere diktator indlagt med styrtblødning i hjernenPanamas tidligere diktator indlagt med styrtblødning i hjernen

Manuel Noriega er indlagt i kritisk tilstand efter operation, der først blev beskrevet som vellykket.

storybild

Panamas tidligere diktator, Manuel Antonio Noriega, svæver mellem liv og død efter en operation i hjernen. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Alberto Lowe)

Panamas tidligere diktator Manuel Noriega er blevet indlagt i kritisk tilstand efter en operation i hjernen, skriver Reuters.

Noriega blev tirsdag opereret for anden gang, efter at en godartet tumor var blevet fjernet.

- Han har en stor styrtblødning fra hjernen, og situationen er kritisk, fortalte hans datter, Lorena Noriega, til pressen uden for Santo Tomas Hospital, hvor operationen fandt sted.

Den 83-årige Noriega var ved magten i Panama i perioden fra 1983 til 1989, før hans regime blev nedbrudt af USA, der invaderede landet og brutalt fjernede ham fra magten.

Noriegas advokat, Ezra Angel, oplyste tidligere, at operationen var vellykket, men har senere oplyst, at den tidligere leders liv er i fare, og at han var hastet tilbage til hospitalet.

- Den første operation bragte hans liv i fare, den anden operation er endnu mere usikker, fortæller Ezra Angel.

Angel fortæller samtidig, at den anden operation ventes at vare otte timer og vil blive udført med åbent kranie. Han tilføjer, at Noriegas høje blodtryk kan være årsag styrtblødningen.

Noriega afsoner lige nu en straf for mord, men er sat i husarrest for at kunne gennemgå operationen.

Som militærdiktator for det centralamerikanske land skabte Noriega overskrifter verden over, da hans forhold til magthaverne i Washington blev forværret.

Det førte til, at USA i 1989 sendte 28.000 soldater til Panama, hvor de indledte en menneskejagt fra hus til hus for at få fingrene i Noriega.

Det lykkedes at fange ham, og han blev siden udleveret til USA, hvor han afsonede en straf for hvidvaskning og narkokriminalitet.

Senere blev han udleveret til Frankrig, hvor han ligeledes afsonede en fængselsstraf.

i 2011 blev han så udleveret til sit hjemland, hvor han in absentia var idømt 60 års fængsel for blandt andet mord.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Ungt par overfaldet med økse på...
bt.dk
9-årig pige forsvandt til...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx