Af - 19/09-14 11:07; Opdateret: 19/09-14 11:18

Vi bliver flere og flere: Så mange er der i verden i år 2100Vi bliver flere og flere: Så mange er der i verden i år 2100

Et nyt studie viser, at verdens befolkning om 80 år sandsynligvis er noget større, end man hidtil har forventet.

storybild

På vores planet vil der om bare 80 år sandsynligvis bo mere end 11 milliarder mennesker, viser et nyt studie. (Billede: Polfoto/AP)

Siden 1960 er verdens befolkning steget støt fra omkring tre milliarder til de næsten syv milliarder mennesker, vi er i dag. Og trods krig, epidemier og hungersnød i store dele af verden, ser denne udvikling ikke ud til at stoppe.

I år 2100 vil der således være op mod 12,3 milliarder mennesker på kloden ifølge et nyt studie begået af forskere fra University of Washington, der i går blev offentliggjort i det anerkendte magasin Science.

Via de nyeste data på området har man udregnet, at der med 80 procents sikkerhed vil bo omkring 11 milliarder mennesker i verden til den tid. Det står i kontrast til den opfattelse, man hidtil har haft om fremtidens befolkning.

- Konsensus over de seneste cirka 20 år har været, at verdens befolkning, som i øjeblikket er omkring syv milliarder, vil stige til ni milliarder og udjævne sig eller sandsynligvis falde, siger en af studiets medforfattere, Adrian Raftery, der er professor i statistik og sociologi.

Men ifølge disse nye beregninger vil befolkningen være cirka to milliarder større end man hidtil har forventet.

- Vi opdagede, at verdens befolkning med 70 procents sandsynlighed ikke vil stabilisere sig i dette århundrede. Overbefolkning, som vel nærmest er røget ud af verdens dagsorden, er fortsat et meget vigtigt emne, supplerer han ifølge Science Daily.

Den største befolkningsvækst forventes at ske i Afrika, hvor der i dag bor omkring en milliard mennesker. Det tal vil ifølge studiet stige til omkring fire milliarder. Grunden til dette er, at fødselsraten i landene syd for Saraha ikke er faldet så hurtigt, som man hidtil havde forventet.

Asien, der i dag er den mest befolkede verdensdel med 4,4 milliarder indbyggere, forventes derimod ikke at fortsætte den rivende udvikling, og man regner med, at at toppe ved omkring fem milliarder mennesker.

Beregninger af fremtidens population er primært baseret på to ting: fødselsrater og forventet livslængde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx