Af - 21/05-16 11:00

Hun filmer sin egen voldtægt: Det skal ikke gemmes vækHun filmer sin egen voldtægt: Det skal ikke gemmes væk

Flere kvinder mener, at hun går over stregen.

Bildstrecke im Grossformat »

En australsk kunster har filmet sig selv have sex med en vildt fremmed mand i en simuleret voldtægt. Nu viser hun den tre minutter lange video for at sætte fokus på voldtægtskultur.

Det skriver Independent.

Hun ligger på ryggen og stirrer direkte ind i kameraet. Man ser kun mandens arme, men ellers er det i eneste, der bliver fanget i linsen kunstneren Sophia Hewson, der har arrangeret og koreograferet en såkaldt voldtægtsrepræsentation. Årsagen er, at hun vil opfordre til debat om seksuel vold som en integreret del af en mandsdomineret verden.

Mand trænger ind i kvindes lejlighed og forsøger voldtægt
Mand trænger ind i kvindes lejlighed og forsøger voldtægt

- Hvis voldtægt er mandsdominansens stærkeste våben, så det at vise noget andet end at man bliver permanent mærket af situationen være med til at underminere det våben, skriver hun.

Den 31-årige kunster kalder sit værk for 'Untitled ("are you ok bob?")' og har til hensigt at stirre voldtægtsproblemet direkte i øjnene.

- Voldtagede kvinder bliver næsten altid fremstillet med hovedet vendt mod jorden og øjnene bortvendt, forklarer hun på sin hjemmeside.

Den orkestrede 'voldtægt' er sat i stand af kunsteren selv, der inviterede den fremmede mand 'Bob' hjem til sig selv. Sophia Hewson understreger dog, at hun ikke fandt nydelse i seancen, der ikke er simuleret.

Han ville voldtage 19-årig: Efterlod sin egen blodige klump på gulvet
Han ville voldtage 19-årig: Efterlod sin egen blodige klump på gulvet

- Fanget i hendes blik, bliver seeren ikke kun tvunget til at være vidne til hendes oplevelse, men også implicit til hendes trøstesløshed, lyder det fra kunstneren, der selv har lagt krop til rollen som kvinden i videoen.

Det tre minutter langt videoværk bliver lige nu vist frem på Mars Gallery i Melbourne, Australien.

Sophia Hewson er født i Cambridge i Storbritannien, men arbejder nu primært fra den australske østkyst i storbyerne Melbourne eller Sydney.

Forsvarer voldtægt i taxa: - Hun kunne have valgt bagsædet i stedet
Forsvarer voldtægt i taxa: - Hun kunne have valgt bagsædet i stedet

Flere harcelerer på Facebook over, at det, hun har gennemgået ikke er en voldtægt, og at Sophia Hewson faktisk underminerer den feministiske kamp ved sit værk.


LÆS OGSÅ: Chokeret Nikita Klæstrup: - Jeg er hovedperson i ulækker voldtægtsfantasi

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Klavs Bruuns tropper gør det:...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx