Af Lars Dinesen - 22/11-17 17:29; Opdateret: 23/11-17 07:24

Mangler folk under 45 år: Europæisk by vil tilbyde 16.000 kroner til hver nye beboerMangler folk under 45 år: Europæisk by vil tilbyde 16.000 kroner til hver nye beboer

Den schweiziske by Albinen leder med lys og lygte efter nye indbyggere.

storybild

Her ses Lac Bleu, der ligger i samme canton, eller kommune, som byen Albinen, der søger nye indbyggere. Området på billedet ligger cirka en times kørsel fra byen. (Billede: ANTHONY ANEX)

240. Det er antallet af beboere i bjergbyen Albinen, der lige nu brygger på et forslag om at betale yngre voksne for at slå sig ned i byen i den schweiziske canton Valais og puste liv i byen påny.

Det skriver Daily Mail.

Med kun seks kilometer til kurbyen Leukerbad og med cantonnens hovedstad, Sion, blot en halv time væk, så burde den lille bjergby, der ligger i 1300 meters højde, på papiret være lidt af en drøm for de, der elsker den friske bjergluft. Byen er imidlertid blevet tømt henover årene, ligesom mange andre små bjergbyer i landet, der er kendt for Toblerone-chokoladen. Folk søger simpelthen til de større byer, blandt andet for at få arbejde. Derfor skal byrådet i Albinen den 30. november stemme om et økonomisk incitament, der skal få unge voksne til at flytte til byen.

#waitingforyou

Et opslag delt af Alex Gasparetti (@_aaa.l.e.x_) den

Hvis det bliver vedtaget, så betyder det, at voksne under 45 modtager 10.000 schweizerfranc, 16.000 danske kroner, mens børn giver 64.000 kroner per hoved. Der er dog et par betingelser til med tilbuddet. Man skal flytte til byen, så sommerhuse går ikke. Desuden skal man blive boende i mindst ti år, ellers skal pengene betales tilbage. Til slut skal man bruge mindst 1,2 millioner danske kroner på at bygge eller renovere et hus i byen.

Til gengæld lover de lokale, at udsigten er fantastisk, samt at antallet af solskinsdage hvert år er højt.

Lovely old village. #swissheritage #switzerlandpictures #architecturelovers

Et opslag delt af Dimitry Khaletzky (@dimykha) den

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Efter vanvittig målfest: Brøndby...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx