Af - 04/05-15 08:28

Islam-kritiker efter angreb: Det er en krigserklæringIslam-kritiker efter angreb: Det er en krigserklæring

To skudt og dræbt ved Geert Wilders-event. Politiet er netop nu ved at undersøge en bil, som man frygter indeholder en bombe.

Bildstrecke im Grossformat »

Bølgerne går højt i USA, hvor to mænd bevæbnede med rifler søndag åbnede ild mod betjente uden for en bygning i Texas, hvor karikaturtegninger af profeten Muhammed udstilles.

Ved begivenheden var den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilders hovedtaler.

Begge de formodede gerningsmænd blev efterfølgende skudt og dræbt, men det stopper ikke nødvendigvis her. Netop nu er myndighederne ved at undersøge mændenes bil for eksplosiver.

- På grund af situationen og det, der skete i dag, sammenholdt med erfaringer fra andre steder, hvor der har været afholdt lignende events, så anser vi det for muligt, at bilen indeholder en bombe, siger Joe Harn fra politiet i Garland ifølge ABC-kanalen WFAA.

Medier: To dræbt ved udstilling af profet-karikaturer i USA
Medier: To dræbt ved udstilling af profet-karikaturer i USA

'Dette er krig'
Joe Harn understreger, at der er tale om en sikkerhedsforanstaltning, selv om reportere fra News 8 fortæller, at de hørte et højt brag kort før midnat lokal tid. Det er dog ikke bekræftet, at det var en bombe, de hørte.

Bag eventen stod American Freedom Defense Initiative, der har tætte bånd til organisationen ‘Stop islamiseringen af Amerika’. Præsident Pamela Geller kalder angrebet en krigserklæring.

- Dette er krig. Det er en krigserklæring mod ytringsfriheden. Hvad skal vi gøre? Skal vi overgive os til disse monstre?, skriver hun spørgende på sin hjemmeside efter angrebet, hvor hun understreger:

- Krigen er ankommet.

Meningsløst angreb
Eventen skulle angiveligt have haft omkring 200 deltagere, hvor tegninger af den islamiske profet Muhammed blev udstillet. En lokal politimand blev ramt i benet, da bygningen blev angrebet, men pådrog sig ikke livstruende skader.

Guvernør i Texas, Greb Abbott, har som følge af angrebet udsendt følgende udtalelse.

- De texanske myndigheder har indledt en undersøgelse for at fastslå årsagen og omfanget af dette meningsløse angreb i Garland, Texas. Det er en forbrydelse, der hurtigt blev stoppet takket være politiets hurtige indgriben. Vores tanker og bønner går til alle de berørte.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx