24/07-17 05:42; Opdateret: 24/07-17 09:16

Bombebil torpederer embedsmænd i bus og dræber 24 i KabulBombebil torpederer embedsmænd i bus og dræber 24 i Kabul

En bombe har ramt en bus i et beboelseskvarter i Afghanistans hovedstad, Kabul, mandag morgen.

storybild

Kabul. Mindst 24 personer er dræbt af en bilbombe i den vestlige del af den afghanske hovedstad, Kabul. 42 andre er såret, oplyser politiet i byen.

Bomben blev detoneret mandag morgen, da en selvmordsbomber kørte sin bil fyldt med eksplosiver ind i en bus med regeringsansatte.

Dødstallet kan stige, siger en talsperson for den fungerende indenrigsminister. Najib Danish fortæller videre, at bomben eksploderede kort før klokken syv.

- Bilbomben ramte en bus med ansatte fra ministeriet for naturressourcer midt i myldretiden, siger Danish til nyhedsbureauet AFP.

Angrebet skete i et kvarter, hvor mange kendte politikere bor. Klokken syv summer kvarterets gader af liv, da folk er på vej til arbejde eller skole.

- Bombemanden angreb på den travleste tid på dagen. Der var trafikpropper, og folk var på vej til arbejde, universitet eller skole, siger talsmand Basir Mujahed ved politiet til nyhedsbureauet AP.

Bussen blev fuldstændig ødelagt af eksplosionen. Tre biler og flere butikker i nærheden blev også skadet af bomben. Der er flere børn blandt de sårede.

Taliban hævder at stå bag angrebet. Målet var efterretningstjenesten og dens ansatte, siger en talsmand, Zabihullah Mujahid, for gruppen.

Han hævder, at der i bussen sad ansatte i efterretningstjenesten. Det har politiets talsmand afvist.

Ifølge Talibans talsmand har gruppen skygget efterretningsofficerer i to måneder før angrebet.

Selvmordsangrebet sker efter et blodigt første halvår i Afghanistan, hvor 1662 civile har mistet livet.

Angrebet kommer, bare to uger efter at Islamisk Stat tog ansvaret for et angreb ved en moské, hvor fire personer blev dræbt.

20 procent af de civile, der er blevet dræbt i Afghanistan i år, er blevet dræbt i Kabul. I maj døde mindst 150 personer, da en kraftig bombe eksploderede i ambassadekvarteret.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter sindssygt nedrykningsdrama: BT...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx