26/04-14 21:35

USA er bekymret over provokerende russiske grænsetropperUSA er bekymret over provokerende russiske grænsetropper

USA's udenrigsminister har til sin russiske kollega udtrykt bekymring over Ruslands soldater og retorik.

storybild

USA's udenrigsminister har til sin russiske kollega udtrykt bekymring over Ruslands soldater og retorik. (Billede: Polfoto)

Ruslands tropper ved Ukraines grænser og den russiske retorik og støtte til prorussiske separatister i det østlige Ukraine bekymrer USA's udenrigsminister, John Kerry. Og det har Kerry gjort klart over for sin russiske udenrigsministerkollega, Sergej Lavrov, i en telefonsamtale lørdag.

Wammen kræver kidnappet dansker frigivet
Wammen kræver kidnappet dansker frigivet

I samtalen fortalte Kerry, at han "fortsat er bekymret over Ruslands provokerende troppebevægelser ved Ukraines grænse, landets støtte til separatister og den ophidsende retorik, der underminerer stabilitet, sikkerhed og sammenhold i Ukraine," siger en højtstående embedsmand fra det amerikanske udenrigsministerium.

Situationen i Ukraine er lørdag anspændt, efter at en gruppe OSCE-observatører, heriblandt en dansker, fredag blev tilbageholdt af prorussiske separatister nær byen Slavjansk, hvor prorussere har kontrollen.

Forsvaret arbejder på at få frigivet OSCE-observatører
Forsvaret arbejder på at få frigivet OSCE-observatører

Den eskalerende konflikt har samtidig fået EU og USA til at varsle yderligere sanktioner mod Rusland, fordi russerne ifølge de vestlige magthavere ikke har gjort nok for at nedtrappe krisen.

Lørdag siger Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, at Rusland er i gang med at "provokere til krig". Han oplyste, at russiske kampfly lørdag har krænket ukrainsk luftrum syv gange.

Dansker savnes under OSCE-mission i Ukraine
Dansker savnes under OSCE-mission i Ukraine

Ukrainske specialstyrker blokerer separatist-by
Ukrainske specialstyrker blokerer separatist-by

- Den eneste grund til dette (luftkrænkelserne, red.) er at provokere Ukraine til at affyre et missil, så Rusland kan anklage Ukraine for at starte krigen, tilføjer premierministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx