Af - 02/02-14 15:31; Opdateret: 02/02-14 16:48

Gal eller genial? Upopulær Jeopardy-mester er ustoppeligGal eller genial? Upopulær Jeopardy-mester er ustoppelig

En 30-årig deltager i Jeopardy skaber vrede i Storbritannien.

storybild

Arthur Chu er det helt store samtaleemne for Jeopardy-fans i Storbritannien. (Billede: Youtube Screendump)

Den 30-årige Arthur Chu har sat sindene i kig i det britiske. Ikke så meget fordi han bliver ved med at vinde i Jeopardy og derfor efterhånden må betegnes som en ægte stormester.

Men fordi han anvender en hel særlig strategi, der gør, at seerne får the'en galt i halsen af forvirring.

- Du får kun en måned fra de ringer, til du står i studiet. Så jeg spurgte mig selv: 'Hvilken strategi vil gavne mig mest i programmet?'. Det virker ikke til, at deltagerne tænker så meget over strategi, som de gør med viden, siger Arthur Chu til MailOnline.Men hvad gør han så? Tidligere mestre i den britiske version er startet i toppen af hver kategori og har langsomt arbejdet sig ned med stor succes. Den taktik har dog sine mangler, pointerer Arthur Chu.

- Der er ingen logik i det - hvis man derimod kan overraske modstanderne, forvirre dem og spille, så de ikke aner, hvad man vælger næste gang, så har man en kæmpe fordel over dem. En af de få elementer i spillet, som man faktisk kan styre, det er, at man vælger næste spørgsmål, hvis man svarer korrekt.Derfor danser han rundt i de forskellige kategorier i jagten på de vigtige 'daily double'-spørgsmål, hvor man selv vælger, hvor meget man vil satse. De felter befinder sig typisk i den svære ende af hver kategori. På den måde bryder han programmets tradition med, at man langsomt starter med de nemme spørgsmål og arbejder sig op.

Kritikken lyder, at det bryder rytmen hos seeren, der hele tiden skal forholde sig til nye kategorier og ikke kan nå at sætte sig ind i i den enkelte kategori, før han er videre til den næste. Arthur Chu er endda blevet beskyldt for at være usportslig, men det er han ikke enig i.

- At være usportslig handler om at kalde sine konkurrenter øgenavne eller nægte at give dem hånden. Det bør ikke handle om, at man spiller et spil på den hårdest mulige måde inden for reglerne, siger han.

- Når jeg ikke giver mine modstandere muligheden for at svare, så er det for mig ligesom, at man ikke giver en modstander muligheden for at score, hvis man spiller basketball eller fodbold. Det er ikke usportsligt, men det er defensivt.Arthur Chu er også blevet kritiseret, fordi han spiller i et højt tempo, svarer hurtigt og nogle gange færdiggør værtens sætninger for at sætte tempoet op. Indtil videre har Chu vundet tre spil i træk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Blev kendt som Mini Me: Austin...
bt.dk
Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx