09/05-14 13:50

Putin fejrer russisk militærdag på Krim-halvøenPutin fejrer russisk militærdag på Krim-halvøen

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er landet på Krim-halvøen. Han ventes at besøge flådebasen i Sevastopol.

storybild

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er landet på Krim-halvøen. Han ventes at besøge flådebasen i Sevastopol. (Billede: Polfoto)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, er landet på Krim-halvøen på sit første besøg siden annekteringen af den tidligere ukrainske halvø, skriver Reuters. Her ventes det, at han vil fejre 69-året for sejren i Anden Verdenskrig ved en militærparade på flådebasen i Sevastopol.

Rusland: Ukraine sætter spørgsmålstegn ved OSCE-forslag
Rusland: Ukraine sætter spørgsmålstegn ved OSCE-forslag

Ifølge AFP forventes der et luftshow, hvor omkring 70 fly deltager, lige som også Ruslands Sortehavsflåde vil bidrage til underholdningen.

Putin var tidligere fredag også til stede ved den årlige militærparade i Moskva, hvor omkring 11.000 soldater deltog. Derudover har der været flere mindre parader rundt om i hele Rusland, hvilket også gjorde sig gældende i Sevastopol, hvor der nu er lagt op til et ekstra nummer i anledning af præsidentbesøget.

Putin til separatister: Udskyd afstemning
Putin til separatister: Udskyd afstemning

Flådebasen er strategisk vigtig, da det er Ruslands eneste med adgang til Middelhavet. 19. marts stormede prorussiske demonstranter flådebasen og hejste det russiske flag og det russiske flådebanner.

Overtagelsen af flådebasen skete dagen efter, at Putin godkendte - trods Vestens talrige advarsler - en lov, der indlemmer Krim-halvøen i den russiske føderation.

USA nærmer sig Putins hemmelige private milliardformuer
USA nærmer sig Putins hemmelige private milliardformuer

Den tyske kansler, Angela Merkel, har tidligere kaldt det en "skam", hvis Putin vil bruge mindehøjtideligheden til at besøge Krim-halvøen midt i krisen, skriver AFP.

Krim-halvøen er ligesom det øvrige Østukraine ramt af uroligheder, fordi prorussiske separatister ønsker uafhængighed fra Ukraine.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Putin har de bedste kort på hånden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wenger: Ikke min beslutning at stoppe...
bt.dk
Cykelrytter troede, han havde...
bt.dk
Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx