Af Bo Poulsen - 24/10-14 06:12

Terrorfrygt: Betjente i New York blev angrebet med økseTerrorfrygt: Betjente i New York blev angrebet med økse

Mand gik til angreb med en økse på to politimænd i New York. Politiet frygter terror efter canadisk skuddrama.

storybild

(Billede: Polfoto/Genrefoto)

En politimand blev ramt af en økse i hovedet, mens en anden blev ramt i armen, da en mand torsdag angreb betjentene med en økse i New York. Gerningsmanden blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet.

De to betjente var ved at blive fotograferet af en freelancefotograf, da gerningsmanden pludselig løb mod dem med en økse bagfra. En af dem er i "kritisk" tilstand efter angrebet, oplyser New Yorks Politi ifølge Reuters.

Anklage: 54-årig skal miste statsborgerskab i terrorsag
Anklage: 54-årig skal miste statsborgerskab i terrorsag

Optagelser fra et overvågningskamera viser, at manden løb forbi intetanende civile mod betjentene og svingede øksen mod dem. Første gang ramte han den ene politimand i armen, i anden omgang formåede han at ramme den anden i hovedet, siger en talsmand fra politiet i New York.

I alt fire betjente var på stedet, og de to politifolk, der ikke blev ramt af øksen, affyrede skud mod manden med øksen. Han blev erklæret død på stedet.

En 29-årig kvinde, der var tæt på dramaet, blev også ramt af politiskud. Hun blev kørt på hospitalet og opereret for sine kvæstelser, men er ifølge talsmanden ikke i livsfare.

Angrebet fandt sted i bydelen Queens, og politiet undersøger ifølge CNN og NBC News, om der er forbindelser til terror, efter at to blodige angreb har fundet sted de seneste dage i Canada.

Senest dræbte en mand en soldat og affyrede cirka 30 skud inde i det canadiske parlament onsdag.

Canadas premierminister: Vi intimideres ikke af angreb
Canadas premierminister: Vi intimideres ikke af angreb

Torsdag aften udsendte New Yorks Politi en meddelelse til alle betjente om at være ekstra opmærksomme i kølvandet på de canadiske angreb. Særligt betjente i uniform skulle være opmærksomme på eventuelle angreb.

CNN har talt med flere politikilder i New York, der nævner frygten for terror, men det bliver fortsat undersøgt og kan hverken be- eller afkræftes.

Der er heller ikke umiddelbart beviser for, at angrebet er blevet begået som led i en terroraktion.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Politi finder bil væltet på motorvej...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
Skud affyret i boligområde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx