Af Sebastian Kirk - 21/12-17 13:56

Emma blev undfanget i 1992 - men blev først født i sidste månedEmma blev undfanget i 1992 - men blev først født i sidste måned

En amerikansk baby, der blev født i sidste måned, er i princippet på alder med sin 26-årige mor.

storybild

Lille Emma Wren Gibson kom til verden sidste måned, selv om hun allerede blev undfanget helt tilbage i 1992.

I USA fandt lidt af et medicinsk mirakel sted i sidste måned.

Her fødte 26-årige Tina Gibson fra Tennessee en velskabt lille pige ved navn Emma Wren Gibson. Det er der sådan set ikke noget ekstraordinært i - bortset fra, at Emma i teorien er på alder med sin mor.

Lille Emma blev nemlig undfanget helt tilbage i 1992. Men hendes foster blev dengang frosset ned, og først 25 år senere - i marts 2017 - blev det tøet op igen og sat ind i Tina Gibsons livmoder. Aldrig før har et foster været frosset ned så længe og efterfølgende skabt et barn. Det skriver CNN.

»Er du klar over, at jeg kun er 25? Dette foster og jeg kunne have været bedste venner,« havde Tina Gibson sagt tilbage i marts, da hun hørte om alderen på fosteret.

Men Emma kom altså først til verden den 25. november 2017. Og den nu 26-årige mor tænker ikke meget over, at hendes barn er en lille verdensrekord. Bare hun har det godt.

»Jeg ville bare have en baby. Jeg er ligeglad med, om det er en verdensrekord eller ej,« siger hun til CNN.

Hun forklarer, at hendes mand, 33-årige Benjamin, lider af den arvelige sygdom cystisk fibrose. Det medfører ofte infertilitet, og derfor var parret allerede da de blev gift for syv år siden klar over, at de ikke kunne få børn på normal vis.

Da de så hørte om muligheden for at 'adoptere' et foster, undersøgte de det straks nærmere. Og selv om Benjamin Gibson rent genetisk ikke har noget at gøre med sin nyfødte datter, føler han alligevel, at hun er hans.

»Så snart hun kom ud, blev jeg forelsket i hende,« fortæller den nybagte far.

Den tidligere verdensrekord for ældste nedfrosne foster var 20 år, skriver CNN.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tillykke til Prinsesse Isabella: I...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx