Af Webstud/TR - 13/10-17 11:25

Banebrydende dom: Kvinde får lov til at holde \Banebrydende dom: Kvinde får lov til at holde "barn syg" for at passe sin hund

Dommen bliver af italienske dyrerettighedsforkæmpere kaldt "et betydeligt fremskridt".

storybild

En ansat på et italiensk universitet har af en dommer fået medhold i en sag med en banebrydende afgørelse. Hun søgte om at få løn for at holde fri, fordi hendes hund var syg. (Billede: Scanpix/Arkiv)

En italiensk kvinde har fået medhold i en sag om, hvorvidt hun havde ret til at tage fri for at passe sin syge hund.

Det skriver The Guardian.

Kvinden, der er ansat på et universitet i Rom, har som den første i Italien fået ret til løn i de to dage, hun blev hjemme fra arbejdet, fordi hendes hund havde det dårligt.

Dommerens afgørelse var, at den italienske kvinde har ret til løn under de to fridage, fordi hundens helbredsproblemer falder ind under fravær grundet »seriøse, familiære eller personlige årsager.«

Hun fik hjælp fra advokater fra dyrerettighedsorganisationen LAV, der er en af de største af sin slags i Europa.

I retten argumenterede advokaterne blandt andet, at der i Italien findes en lov, der giver en bøde på 75.000 kroner til folk, som lader deres dyr lide ved dødslejet.

»Det er et betydeligt fremskridt, at dyr, som ikke ejes på grund af deres arbejdskraft eller for at tjene penge på dem, i realiteten er medlemmer af familien,« siger Gianluca Felicetti, der er præsident for LAV.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Brøndby-træner forlænger...
bt.dk
FCK gav ungt talent debut - men siger...
bt.dk
‘Venner’-stjerne forsvarer den...
bt.dk
Nu bliver det alvor: Det skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx