Af - 07/08-14 13:52

Se de 15 farlige våben, der heldigvis ikke kom med på flyveturenSe de 15 farlige våben, der heldigvis ikke kom med på flyveturen

En kanonkugle, tusindsvis af knive, pistoler og håndgranater. Der er ingen grænser for, hvad der bliver taget med i lufthavnen.

Bildstrecke im Grossformat »
Det er ikke smart at medbringe en krydsning mellem et iphonecover og schweizerkniv, når du skal boarde et fly. Telefonen blev konfiskeret i Bostons lufthavn. Det er uvist, hvorfor en gangbesværet har brug for altid at have en kniv ved hånden, men vedkommende kom næppe med flyet fra Newark, New Jersey. Det burde ikke komme som en overraskelse, men de amerikanske myndigheder var ikke begejstrede, da en passager i Boston forsøgte at tjekke denne økse ind med sin håndbagage. I USA sker det forbavsende tit, at passagerer lige glemmer, at de er bevæbnede, når de skal ud og rejse. Alene i 2014 har de amerikanske myndigheder beslaglagt mere end 1.100 våben, som folk forsøgte at få med op i flyet. Man skulle tro, at det er småt med bjørne i 10.000 meters højde. Alligevel forsøgte en passager i Phoenix at få en kvart liter spray med, der kan skræmme de pelsede typer væk. I Boston blev en passager stoppet med et velvoksent samurai-sværd i håndbagagen. Selvom man er ninja, skal man altså stadig overholde reglerne for sikkerhed i lufthavnen. Ifølge de amerikanske myndigheder er det ganske tilladt at have en ninja-bog med på rejsen. Det er til gengæld ikke tilladt, hvis bogen har et hemmeligt rum med kasteknive. Ninjaer og fly er tilsyneladende en dårlig cocktail. Der må været røget en hel del piña coladas indenbords inden denne passager pakkede tasken med en kanonkugle og en pistol til at affyre nødblus på en flyvning fra Hawaii . Dine venner vil måske synes, at det er mega sjovt, at din e-cigaret ligner en håndgranat. Men det vil den to meter brede vagt i security med garanti ikke. Fundet blev gjort i Salt Lake City. Mange af billederne på TSA's Instagram profil har humoristisk kant - og er mere absurde end skræmmende. Dette fund er til gengæld ret uhyggeligt, og der er næppe nogle, som fortænker myndighederne i Detroit for at hive skoene af denne mand. En sød pingvin gemte på en håndgranat, da myndighederne i Boston åbnede den op i 2009. Hvad håndgranaten skulle ombord på flyet vides ikke, men det var et held, at den blev fundet. Selvom du klistrer gaffatape på din røggranat må du ikke medbringe den i kabinen. Det sidste sted i verden, du skal medbringe en bombeattrap til træningsbrug er nok en lufthavn. Alligevel tænkte en instruktør for et bomberydningshold, at det ville være en god ide at lægge den i sin kuffert og ikke fortælle nogen om det. Stort set alle mennesker i verden hader kanonslag - lige undtagen teenagere med for meget fritid. Heldigvis opdagede sikkerhedspersonalet, at en passager (af en ukendt alder) havde smidt de her kanonslag i sin håndbagage. Det er lige meget, hvordan du kamuflerer en kniv, du får ikke lov til at tage den med i flyet. Hvis du prøver får du et par flotte armbånd i metal - de hedder håndjern.

De amerikanske myndigheder er ret skarpe til at stoppe passagerer i at medbringe våben på flyveturen. Det fremgår af Transportation Security Administration (TSA) Instagramprofil, hvor myndighederne deler fangsten fra deres tjek af passagerer.

Og det er ikke småting, som der bliver stoppet i sikkerhedstjekket. Alt fra en kanonkugle, en rollator med indbygget kniv og en håndgranat er blevet hevet ud af håndbaggage og kufferter.

Det er især pistoler, som de rejsende forsøger at få med på flyet.

Selvom de fleste danskere nok ville videre bedre end at tage et ladt håndvåben med i en lufthavn, er ikke mindre end 1.100 pistoler allerede blevet konfiskeret i amerikanske lufthavne i år.

Og det er vel at mærke kun fra passagerer, der har forsøgt at få deres pistol med op i flyet.

Se det vilde udvalg i billedgalleriet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

45-årig mand død i brand - var alene...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx