Af Ritzau - 26/06-17 20:46

Brandsyn erklærede facader brandfarlige før Grenfell-brandBrandsyn erklærede facader brandfarlige før Grenfell-brand

Brandmyndighed rapporterede om brandfare i britiske bygninger, men lagde også op til, at intet skulle gøres.

storybild

Den britiske regerings udpegede brandtilsyn rapporterede i 2016, at mange højhuse var beklædt med brandfarligt materiale. Det afslører dokumenter, som det britiske medie Sky News har set, fra brandtilsynet, BRE Global, til den relevante styrelse. (Billede: Scanpix/Niklas Hallen/arkiv)

Den britiske regerings brandtilsyn rapporterede i 2016, at mange højhuse var beklædt med brandfarligt materiale.

Det afslører dokumenter, som det britiske medie Sky News har set, fra brandtilsynet BRE Global til den relevante styrelse.

Den samme brandmyndighed slog dog fast, at de gældende anbefalinger var "dækkende". Det vil sige, at BRE Global lagde op til, at der bortset fra et par "uheldige tilfælde" ikke umiddelbart skulle gøres noget.

Efter en stor brand i London-højhuset Grenfell Tower i forrige uge har myndigheden dumpet beklædningen af mange højhuse over hele kongeriget.

Mindst 79 mennesker menes at være omkommet i branden. Den brød ud 14. juni i et defekt køleskab. I løbet af kort tid spredtes flammerne til det meste af højhuset på 24 etager.

Årsagen til den hurtige spredning var blandt andet en brandfarlig facadebeklædning, der blev lagt på under en istandsættelse. Desuden var isoleringsmateriale med til at sprede branden, der brød ud om natten.

I sidste uge slog den britiske regering fast, at brandfarlige facader skulle fjernes på alle højhuse.

75 højhuse er blevet udpeget af BRE Global. Ændringer af facader er allerede sat i gang.

Efter branden i Grenfell Tower har producenter stoppet salg af den type isolerings- og facademateriale, som sad på den nu udbrændte bygning i London.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx