Af Ritzau - 31/05-16 10:45

Ngo viser foto af druknet flygtningebaby for at vække EUNgo viser foto af druknet flygtningebaby for at vække EU

I håbet om at få EU til at reagere har en tysk organisation offentliggjort et billede af et druknet spædbarn.

storybild

Den tyske velgørenhedsorganisation Sea-Watch har valgt at offentliggøre et billede af et druknet spædbarn i favnen på en tysk redningsarbejder. Det sker i håbet om at få EU's ledere til at reagere. (Billede: Reuters/Handout)

Den tyske velgørenhedsorganisation Sea-Watch har offentliggjort et billede af et dødt spædbarn, der er druknet i Middelhavet.

Offentliggørelsen sker i håbet om at tvinge EU's ledere til at sikre migranter og flygtninge sikker passage, efter at hundredvis formodes at være druknet i Middelhavet alene i sidste uge.

Sea-Watch oplyser, at spædbarnet ikke er identificeret. Ifølge organisationen blev det fundet i vandet i sidste uge, efter at en træbåd med 350 flygtninge kæntrede ud for den libyske kyst.

Billedet viser barnet med lukkede øjne og blå læber i armene på en tysk redningsarbejder.

Mange af flygtningene var allerede druknet, da redningsbåden nåede frem, oplyser Sea-Watch.

- Hvis vi ikke ønsker at se sådanne billeder, så er vi nødt til at holde op med at producere dem, oplyser organisationen i en skriftlig meddelelse.

- I kølvandet på disse katastrofale begivenheder er det tydeligt, at opfordringerne fra EU's ledere til at undgå yderligere dødsfald på havet ikke er andet end tomme ord.

Billedet er offentliggjort efter en uge, hvor så mange som 700 mennesker, heriblandt flere små børn, frygtes druknet i Middelhavet på den dødbringende søvej fra Mellemøsten og Afrika til Europa.

Det er ikke første gang, at et billede af et druknet flygtningebarn berører verden.

Sidste år var det billedet af den treårige syriske dreng Aylan Kurdi, som druknede ud for Tyrkiet, der gik verden rundt. Billedet var med til at skabe en bølge af international medfølelse for flygtninge, der tager på den livsfarlige rejse til Europa.

- Disse ulykker stopper ikke. EU's udenrigspolitik, der tvinger folk i både, vil altid føre til sådanne billeder.

- Vi mener, at alene sikringen af nye systemer, som sikrer lovlig og sikker adgang til EU, kan føre til en afslutning på denne humanitære tragedie, udtaler Sea-Watch.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Skandale: Fodboldspiller tiltalt for...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx