Af - 23/04-14 11:34; Opdateret: 23/04-14 12:44

YouTube slettede kræftramte Harrys video: Du ligner en, der tager heroinYouTube slettede kræftramte Harrys video: Du ligner en, der tager heroin

20-årige Harry ved, hvordan det er at være ung og have kræft. Han deler ærligt sine tanker, billeder og følelser på sociale medier. Læs historien om Harry, der mistede sine barndomsvenner, fik en kæmpe online familie og nu håber på at kunne inspirere andre.

storybild

(Billede: Privat)

Der er gået en uge.

20-årige Harry ligger stadig i sengen. Juli-solstrålerne sniger sig ind gennem gardinerne, og han ved, han bør stå op. Men han er forvirret.

Normalt dukker hans venner uanmeldt op - bare for at snakke eller lige sige hej. Men den seneste uge har der ikke været en eneste. Han har ellers ventet. Lige siden han fik stemplet ’kræft’, har alt været anderledes.

- Det var hæsligt. Jeg forstod det ikke. Man tror, man har alle de her venner, og pludselig føler man sig alene, fortæller han i et interview med metroxpress.

- Jeg var meget forvirret i starten. Så begyndte personer, jeg ikke forventede at se, at dukke op. De kom forbi hver dag, ringede døgnet rundt og ville bare sikre sig, jeg ikke manglede noget. Og der går det op for en, hvem ens rigtige venner er.

20-årige Harry Hudson kæmpede i knap syv måneder mod kræftsygdommen Hodgkins lymfom. Historien deler han på sociale medier som Twitter, YouTube og Instagram, hvor mere end 180.000 følger hans hverdag. Her giver han et indblik i alt det, man ikke normalt skænker en tanke.

Diagnosen
Harrys historie starter få uger tidligere. Han ligger i en hospitalsseng et sted i Los Angeles. I løbet af natten er han vågnet med vejrtrækningsproblemer og blevet hasteindlagt. Hans mor tror, det er et astmaanfald. Lægerne tror, det er lungebetændelse. Harry selv er langt mere bekymret.

I flere måneder har han haft det dårligt. Han har følt sig syg. Han har tabt sig. Og så er hans ansigt blevet blegt.

- Jeg undgik at gå til lægen. Jeg havde på fornemmelsen, hvad han ville sige, og jeg ville ikke høre ordet, forklarer han.

Derfor tør han knap se nogen i øjnene, da lægen træder ind ad døren.

- Jeg er ked af at fortælle dig det, men du har kræft, lyder beskeden.

På det tidspunkt vidste lægerne ikke, hvilken form for kræft, han havde. Han var overbevist om, at han skulle dø.


- Umiddelbart efter lægen havde givet mig diagnosen kræft, græd min mor. Jeg fortalte hende, at hun ikke skulle bekymre sig og i stedet tage et Instagram-billede for mig. Hun kunne ikke lade være med at grine.

Min, din, vores historie
Da Harry blev ramt af kræft, var han godt på vej til et karrieregennembrud. Blot tre måneder tidligere havde han udgivet singlen ’World Is Gone’, som strøg direkte ind på førstepladsen på hitlisten The Hype Machine.

- I starten var jeg i tvivl om, hvorvidt jeg ville gå offentligt ud og dele min historie gennem de sociale medier. Jeg var jo ikke den eneste, der kæmpede mod kræft. Det er der mange på min alder og yngre, der gør.

Han besluttede sig for at uploade ting om nogle af de mest følsomme emner og give dem en skæv vinkel.

- Alle billederne var ægte, jeg ønskede aldrig at skjule noget for nogen. Jeg ville vise de mest følsomme øjeblikke som at gå gennem kemo eller tabe håret, men samtidig gøre det mere sjovt – og mere forståeligt.


Pludselig kunne han se antallet af følgere på de sociale medier stige. Hans Instagram-profil fik 180.000 følgere, og flere af billederne fik op mod 50.000 likes hver.

Han var overrasket, men han fortsatte i samme stil. Da han først lærte, at han hjalp andre igennem en svær situation, var han ikke længere i tvivl om, at han havde truffet det rigtige valg ved at dele sit liv online.

Den uanmeldte rabbiner
Klokken har passeret midnat, og Harry har været indlagt i en uges tid. Han har stort set ikke sagt et ord siden diagnosen. Han sidder på hospitalsstuen med sin storebror, mor og far. I morgen skal han opereres. Hvad han ikke ved er, at natten senere vil være noget, han selv vil definere som ’en meget mærkelig historie’.

- Det er midt om natten, og den her mand trasker uanmeldt ind og giver mig en bog, der hedder ’The Zohar’. Han er rabbiner. Jeg anede ikke, hvad det var, og jeg er som sådan ikke religiøs.

Harry er forvirret men mest af alt irriteret.

- Hvorfor tror manden, han har lov til bare at vade ind?, spekulerer han.

Han smider bogen tværs gennem rummet. Han er ikke interesseret i den. Det eneste, der går gennem hans hoved, er frustrationerne over morgendagens operation.

- Pludselig vågner jeg ved, at en eller anden giver mig et kram. Min mor. Men da jeg åbner øjnene, er der ingen. I stedet knuger jeg bogen til mit bryst. Der er ingen mulighed for, at jeg selv kunne have fået fat i den, for jeg kunne slet ikke gå den uge, forklarer han.

Og det er tidspunktet, Harry igen begynder at tale. Han beslutter han sig for at omfavne situationen og tage kampen mod sygdommen op.


- Får det bedste ud af de værste situationer.

Blev et forbillede
- Åh, du inspirerede mig til at overvinde kræften!

Det var ordene, der kom over læberne på en 11-årig dreng, da han for nylig så Harry i et indkøbscenter. Harry var tom for ord.

Drengen fortalte, at han havde haft kræft i hjernen, men da han så Harrys Instagram-billeder og tilhørende tekster, havde det givet ham lyst til at kæmpe endnu mere - og givet ham troen på, at det kunne lykkes.

- Pludselig anede jeg ikke, hvad jeg skulle sige. Hvad siger man til en 11-årig, der giver dig æren for, at han vandt over kræften?

- Jeg endte med at fortælle ham, at jeg var glad på hans vegne. Og at han skulle vide, det i virkeligheden var ham selv, der havde kæmpet kampen.

I dag får Harry mange mails fra unge kræftpatienter, der spørger, om han kan komme forbi. Han forsøger derfor at besøge et hospital hver uge for at tale med andre, der går igennem det samme, som han gjorde.


Den første kemo
Der sidder en fremmed kvinde ved siden af Harry. Hun har få måneder tilbage at leve i. Harry er bange. Det er tid til hans første kemo.

Pludselig vender hun sig mod ham og spørger, hvad han elsker at lave.

- Jeg fortalte, at jeg elsker at skrive sange, lave musik og synge. Og så var hun bare sådan ’lige meget hvor mange smerter, du har, lige meget hvor dårligt, du har det, og hvor syg du er, så skal du altid lave musik og altid gøre, hvad du elsker. Lær at elske den situation, du er i’.

- Jeg var sådan ’Learn to love, wow, det kunne være en cool sang-idé’.

Igennem den syv timer lange kemo faldt Harry ind og ud af søvnen. Men inden behandlingen var overstået, havde han skrevet hele sangen.

Der gik en uge, inden han var frisk nok til at indspille den. Men på det tidspunkt var han ikke længere i tvivl om, at han ville udgive sangen. Den var virkelig. Og det blev starten på at dokumentere hele forløbet.


- Jeg blev skabt til at skabe noget.

Virkeligheden var for grafisk
Under hver kemobehandling skrev Harry en sang. I alt blev det til 12 sange.

- Det at vide, at jeg havde musikken at komme tilbage til, og inspirere mig, hjalp mig. Jeg puttede altid musik før kræften. Efter kemoen ville jeg tage i studiet. Hvis jeg skulle kaste op, kunne jeg gøre det, efter jeg havde indspillet sangen.

- Det nåede til et punkt, hvor jeg så at sige glemte, jeg havde kræft, fordi jeg var så fokuseret på musikken. Af og til måtte jeg tage en lur i studiet, men jeg sørgede altid for at vægte musikken højere end alt andet. Jeg ville ikke forsvinde i hele den her jeg-har-kræft-hav-ondt-af-mig-ting men bare føle mig som en almindelig ung fyr.

Men selvom Harry er rask, møder han stadig modgang.

For nylig udgav han sangen ’Learn 2 Love’ om sin første kemobehandling. I videoen dokumenterer han sygdommen med videoklip fra hele kræftforløbet. Det førte til, at YouTube slettede videoen med beskeden om, at den ’var for grafisk’ og ’det lignede, han tog heroin’.

Harry var skuffet. Hans mål havde hele tiden været at vise virkeligheden, men hvordan skulle han kunne det, hvis han ikke fik lov?

Det slog ham dog ikke ud. I stedet fokuserer han på al den støtte, han har modtaget.

- Alle de her mennesker, der lavede støtte-videoer, sendte mig breve hver dag og skrev kommentarer til billederne var et lyspunkt i hverdagen. Jeg har breve hængende på hele min væg med beskeder om, at jeg ikke er alene, og de hjalp mig. Nu vil jeg forsøge at hjælpe andre.

Efter Harry klagede til YouTube, indvilligede de i at uploade videoen igen.

Harry blev erklæret rask den 9. januar i år.

LÆS OGSÅ: Ung mand viser kampen mod kræft i hjerteskærende video

LÆS OGSÅ: Denne 7-årige gør det umulige: Vinder over kræft for anden gang

LÆS OGSÅ: Døende far fører 11-årig datter op ad 'kirkegulvet' i rørende video

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Derfor kan Trumps handelskrig blive...
bt.dk
LIGE NU: Politiet søger vidner til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx