Af Joy Fryd Larsen - 03/10-17 10:57

Personerne på billederne smiler: Men noget er galt - kan du se hvad?Personerne på billederne smiler: Men noget er galt - kan du se hvad?

Personer fra hele verden deler i disse dage billeder af dem selv og deres kære for at gøre opmærksom på psykisk sygdom.

storybild

'Dette billede blev taget bare syv timer før, jeg prøvede at begå selvmord for tredje gang.'

På billedet ser man en ung, storsmilende kvinde med røde, velfriserede lokker og perfekt lagt makeup. På et andet billede ser man en glad familie på kanotur, men den medfølgende tekst er knap så munter. Den lyder:

'Dette er min kæreste to uger før, han hang sig selv.'

Gennem hele september har personer verden over delt billeder af dem selv og deres pårørende, som de ser ud til hverdag, under hashtagget 'faceofdepression' eller på dansk 'depressionens ansigt'. Dette for at vise at sindlidende ikke har et bestemt look og at man sagtens - udadtil - kan leve et perfekt liv, men have et indre i totalt oprør.

Her følger en række eksempler:

'Sådan så depressionen ud for os, bare 36 timer før hans død,' skriver Talinda Bennington, der var gift med den kendte Linkin Park-forsanger Chester Bennington, der tog livet af sig 20. juli. På den medfølgende film sidder han og grinero g smiler sammen med venner og familie - herunder sine børn.

'Dette er min søn kort før han satte sig ind ved computeren for at undersøge, hvordan man hænger sig selv. To dage efter gjorde han det,' skriver en kvinde, der mistede sin søn, der kun bev 17 år gammel.

'Aftenen før hun endte på hospitalet [...] heldigvis er hun i live i dag og arbejder på at overkomme sin sygdom. Hun var otte år på det tidspunkt,' fortæller en mor om sin datter, der forsøgte at begå selvmord - heldigvis uden at lykkes.

Og sådan fortsætter historierne:

Et opslag delt af Milly Smith (@selfloveclubb) den

'Dette billede blev taget bare syv timer før, jeg prøvede at begå selvmord for tredje gang.'

'Dette er min kæreste to uger før, han hang sig selv.'

Har du selvmordstanker? Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04 eller kontakte Livsliniens chatrådgivning mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmakerne ikke i tvivl: Hun vinder...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx