Af - 12/04-15 21:02; Opdateret: 12/04-15 21:43

VIDEO: Her bekræfter Hillary Clinton at hun stiller opVIDEO: Her bekræfter Hillary Clinton at hun stiller op

ENDELIG OFFICIELT: Hillary Clinton stiller op som præsidentkandidat, og har netop lagt sin kampagnevideo op på Youtube. Se den her

Hillary Clinton stiller op til præsidentvalg 2016, det bekræfter den 67-årige demokrat selv i sin kampagnevideo, som hun netop har offentliggjort på Youtube.

- Jeg stiller op som præsident, siger hun som det første i videoen.

- Jeg tager ud på landevejene for at gøre mig fortjent til jeres stemmer. Jeg håber, I vil tage med mig på rejsen.

Det kommer ikke som en kæmpe overraskelse, at Hillary Clinton melder sit kandidatur og dermed går efter det mest magtfulde job i verden.

Hun er som bekendt tidligere præsidentfrue, senator, udenrigsminister og forsøgte også i 2008 ogsp at blive opstillet som præsidentkandidat for demokraterne, men tabte til den dengang noget mere ukendte Barack Obama.

I videoen, hvor hun meddeler sit kandidatur, siger hun også, at "kortene er fordelt til fordel for dem i toppen" af indkomststigen.

På forhånd har nogle af Hillary Clintons rådgivere sagt, at hendes valgkampagne denne gang vil have fokus på økonomisk ulighed.

Hun ventes ligeledes at slå på det historiske i, at hun kan blive USA's første kvindelige præsident.

Tidligere på dagen skrev nyhedsbureauet Reuters, at hun ventes at tage til Iowa allerede i den kommende uge. Det er den første delstat, der holder afstemning om, hvem der skal være Demokraternes kandidat ved præsidentvalget i november 2016.

Clintons kandidatur vil møde modstand fra især Republikanerne, som senest har kritiseret hende for at bruge sin private e-mail gennem sine fire år som udenrigsminister under præsident Obama.

Mens verden ventede på, at meddelelsen om hendes kandidatur skulle blive officiel søndag, indledte flere potentielle republikanske modstandere den første politiske angrebsbølge.

- Vi må gøre det bedre end Obama-Clinton udenrigspolitikken, der har ødelagt relationerne til vores allierede og opildnet vores modstandere, siger Floridas tidligere guvernør Jeb Bush, bror til den tidligere præsident George W. Bush.


Hillary Clinton deler i den grad vandene i USA, og hashtagget #WhyImNotVotingForHillary er da allerede nu også mest trending på Twitter:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx