Af Ritzau - 06/08-16 15:54

IS er næsten fordrevet fra den vigtige syriske by ManbijIS er næsten fordrevet fra den vigtige syriske by Manbij

Islamisk Stat er næsten drevet ud af den strategisk vigtige by Manbij i Syrien af amerikansk støttede styrker.

storybild

IS er næsten fordrevet fra Manbij, som ifølge amerikanske militærkilder ekstremisternes sidste kanal, hvorfra der bliver fragtet mandskab og udstyr fra Tyrkiet til Syrien. (Billede: Reuters/Rodi Said)

Amerikansk støttede styrker, som kæmper mod militante fra gruppen Islamisk Stat i den nordlige syriske by Manbij, har "næsten vundet fuldstændig kontrol" over det strategisk vigtige område.

Det siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Oprørere i Syriens Demokratiske Styrker (SDF), der omfatter den magtfulde kurdiske YPG-milits og arabiske krigere, indledte kampene ved Manbij for to måneder siden.

De støttes af amerikanske specialstyrker, som vil tvinge Islamisk Stat væk fra den sidste del af den syrisk-tyrkiske grænse.

Byen er ifølge amerikanske militærkilder ekstremisternes sidste kanal, hvorfra der bliver fragtet mandskab og udstyr fra Tyrkiet til Syrien.

USA sagde i juni, at op mod 40.000 civile var underlagt Islamisk Stat i Manbij.

En talsmand for SDF's militære råd i Manbij, Sharfan Darwish, siger til Reuters, at kampene fortsætter, men at Islamisk Stat nu er fordrevet fra omkring 90 procent af byen.

- Der er stadig modstandslommer i byens centrum, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

De kurdiske styrker, som spiller en hovedrolle i bekæmpelsen af Islamisk Stat, er kilde til diplomatiske spændinger mellem Tyrkiet og den USA-ledede koalition mod IS.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx