Af - 30/05-16 10:21; Opdateret: 30/05-16 10:35

Han nåede toppen på Mount Everest men fik knust sit hjerteHan nåede toppen på Mount Everest men fik knust sit hjerte

Robert Gropel fortryder at have efterladt sin kone nær toppen på Mount Everest.

Bildstrecke im Grossformat »

Et ægtepar var tæt på at gennemføre en oplevelse for livet. Men noget gik galt og endte med at blive en ufattelig, personlig tragedie.

Den 20. maj var det australske ægtepar Robert Gropel og Maria Strydom nær toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest. Bare 15 minutter fra at have besteget det 8.848 meter høje bjerg fik den 34-årige universitetslærer det dårligt.

Hun aftalte med sin mand at vente på ham, mens han fortsatte det sidste stykke, så han kunne gennemføre den utrolige bedrift at stå på verdens højeste punkt. Men det blev skæbnesvangert, skriver The Guardian.

- Jeg spurgte hende: ‘er det i orden, hvis jeg fortsætter,’ og hun sagde ‘ja, jeg venter på dig her,’ fortæller Robert Gropel nu i et tv-interview om de sidste øjeblikke af Maria Strydoms liv.

LÆS OGSÅ: Endnu en bjergbestiger er omkommet på Mount Everest

Den australske mand fortrød allerede sin beslutning om at fortsætte alene, da han nåede toppen.

- Da jeg kom derop på toppen af Mount Everest var det ikke noget særligt, fordi jeg ikke havde hende med. Jeg løb bare op og så ned igen, og det betød intet for mig, siger Robert Gropel.

LÆS OGSÅ: Højdesyge koster australier og hollænder livet på Everest

Det stod nu klart, at Maria Strydom havde fået højdesyge. Hun fik problemer med at gå, og hun begyndte at tale i tåger på vejen ned. Hun fik medicin og ilt og fik det kortvarigt bedre. Men pludselig faldt hun sammen og kunne ikke genoplives.

- Jeg er hendes mand, det er mit job at beskytte min kone og få hende hjem, og jeg kan ikke andet end bebrejde mig selv. Jeg kan stadig ikke se på noget billede af hende, fordi det knuser mit hjerte, siger Robert Gropel.

Liget af Maria Strydom blev bragt til Kathmandu fra Mount Everest med en helikopter.

Omkring 330 klatrere har i år besteget Mount Everest ifølge Ritzau.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx