Af - 05/10-14 16:38

Denne enkle app vil forhindre voldtægtDenne enkle app vil forhindre voldtægt

Massiv debat omkring app, der vil forhindre voldtægt ved at give mulighed for at give samtykke til at dyrke sex.

Appen forklares i traileren her.

En ny app har skabt røre i USA - en app ved navn Good2Go målrettet unge i college-alderen vil nemlig forebygge eller reducere antallet af tilfælde af seksuelle overgreb, fejlkommunikation eller episoder, man ender med at fortryde.

Appen skulle ganske enkelt give mulighed for, at man stopper op og giver samtykke til sex, inden man går i gang. Det skriver Huffington Post.

Den vil eksempelvis forhindre, at man kommer til at sige ja til noget, man i virkeligheden ikke har lyst til - fordi man i sin brandert ikke kan tænke klart.
Indbygget i appen er nemlig et spørgeskema, der afgør, om parterne er for påvirkede til at vurdere, om sex er en god idé eller ej i situationen.

Voldtægtsofret som ingen tror på laver anderledes protest
Voldtægtsofret som ingen tror på laver anderledes protest

Hvis man indikerer, at man er “rimelig fuld”, kan man eksempelvis ikke komme videre. Vælger man at sige, at man er “Good 2 Go” og gerne vil i gang med akten, skal man igennem en proces, hvor man bekræfter, at man er over 18 år gammel. Ifølge Slate, der har anmeldt appen, er det noget, der tager fire minutters tid.

Der er dog mystik omkring appen, da den i øjeblikket ikke længere kan downloades fra iTunes Store eller Google Play, hjemmesiden er ændret til “under opbygning” - og YouTube-video med beskrivelse af appen ikke længere er tilgængelig samme sted, som den blev offentliggjort.

Men uanset om appen er et PR-stunt eller ej, så har den kickstartet en livlig debat omkring, hvordan man undgår eksempelvis misforståelser, der i sidste ende kan føre til seksuelle overgreb.

Slate-anmeldelsen påpeger eksempelvis, at man reelt ikke har udpenslet, hvilken seksuel aktivitet man siger ja til, når man giver samtykke til sex.

Ny neglelak skal sætte en stopper for voldtægt
Ny neglelak skal sætte en stopper for voldtægt

Time skriver i en klumme, at appen ikke er løsningen på problemerne med eksempelvis voldtægt. Men at man er inde på noget af det rigtige ved at starte en diskussion omkring, hvad samtykke inden sex er for en størrelse.

Hvad synes du om appens idé? Skriv en kommentar herunder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx