Af - 14/11-15 07:29

Mindst 100 døde i Paris - 100 holdes som gidslerMindst 100 døde i Paris - 100 holdes som gidsler

60 mennesker holdes som gidsler i koncertsal i Paris, rapporterer BBC. 100 dræbt i flere angreb i Frankrigs hovedstad.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Mindst 42 mennesker har fredag aften mistet livet ved adskillige angreb i Paris, oplyser politiet ifølge BBC.

Ifølge den franske tv-station BFM TV kan tallet være oppe på over 60.

Mindst 15 mennesker er ifølge fransk politi dræbt ved koncertsalen Bataclan i det østlige Paris, hvor der stadig holdes adskillige gidsler, skriver AFP, der melder om mindst tre, måske fire skudepisoder forskellige steder i den franske hovedstad.

Der befinder sig mindst 100 gidsler inde i koncertsalen i Paris, oplyser BBC.

Ifølge tv-stationen BFM TV begyndte gidselstagningen en time inde i en koncert med det amerikanske rockband Eagles of Death Metal.

To personer kom ind i salen og begyndte at skyde op i luften.

Ud over de 15 dræbte ved koncertsalen meldes mindst tre andre ifølge AFP's politikilder dræbt i forbindelse med eksplosioner nær Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp under overværelse af blandt andre præsident François Hollande.

Eksplosionen ramte en bar i nærheden af Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland fredag aften spillede venskabskamp i fodbold.

Præsident François Hollande og indenrigsminister Bernard Cazeneuve var til stede under kampen, men har ifølge flere medier forladt stadion med kurs mod Indenrigsministeriet. Præsident Hollande har kaldt regeringen til krisemøde ved midnat, skriver Reuters.

En journalist fra BBC, der var til stede på stadion, melder, at han kunne se ti personer der lå på gaden og var enten døde eller alvorligt såret.

Den britiske avis The Guardian har talt med et øjenvidne, der sammen med sin kone befandt sig i en bar, da den blev beskudt.

Vidnet, Ben Grant, siger til avisen:

- Der er masser af døde. Det er virkelig rædselsfuldt.

- Jeg var bagest i baren. Jeg kunne ikke se noget. Jeg hørte skud blive affyret. Folk faldt til jorden. Vi trak et bord over vores hoveder for at beskytte os.

Angrebene på Paris kommer ti måneder efter angrebet på satirebladet Charlie Hebdo, hvor 12 blev skudt og dræbt, mens fem blev dræbt i og omkring Paris i de efterfølgende dage.

Koncertsalen, hvor gidseltagningen udfolder sig, ligger blot få hundrede meter fra det sted, hvor Charlie Hebdo havde redaktionslokaler under angrebet i februar.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Mindst 100 døde i Paris - 100 holdes som gidsler

LÆS OGSÅ: Skud på Amager: En mand er ramt i benet

LÆS OGSÅ: Mand i Korsør overlever skud med haglgevær

LÆS OGSÅ: Mand ramt af skud lørdag aften

LÆS OGSÅ: 25-årig anholdt for drabsforsøg efter opgør i Valby

LÆS OGSÅ: Øjenvidne i Paris: Sortklædt mand skød løs på café

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx