Af Ritzau - 24/08-16 17:36; Opdateret: 25/08-16 05:18

Politi: Angreb på Kabul-universitet koster mindst 12 livetPoliti: Angreb på Kabul-universitet koster mindst 12 livet

Afghanske sikkerhedsstyrker har afsluttet aktion på universitet. Formodede gerningsmænd er blevet dræbt.

storybild

Afghanske sikkerhedsstyrker holdt vagt ved det amerikanske universitet i Kabul, som militante personer onsdag angreb. (Billede: Reuters/Omar Sobhani)

Et angreb mod det amerikanske universitet i Afghanistans hovedstad, Kabul, har kostet op mod 15 personer livet.

En række lokale og internationale medier skriver om angrebet, som begyndte onsdag aften lokal tid, da bevæbnede personer trængte ind på universitetet.

Der er dog stor usikkerhed om antallet af dræbte.

Mens det tyske nyhedsbureau dpa melder om 15 dræbte, så skriver Reuters, at 12 personer er blevet dræbt. Det drejer sig om syv studerende, tre politibetjente og to sikkerhedsvagter. Kilden til oplysningerne er chefen for Kabuls kriminalpoliti.

Angrebet fandt sted onsdag aften lokal tid, da eksplosioner og skud rystede universitetet. I timerne efter angrebet rykkede sikkerhedsstyrker derfor ind for at finkæmme bygningen.

Politiet sagde i den forbindelse til Reuters, at to bevæbnede mænd fortsat mentes at gemme sig i universitetets bygninger.

Det er angiveligt de to personer, der er blevet dræbt af politiet.

Det amerikanske universitet har adskillige udenlandske studerende og undervisere. Det er uvist, om det er lokale eller udlændinge, der er blevet såret.

Studerende og undervisere flygtede i panik fra stedet, og det lykkedes en stor del af dem at komme i sikkerhed. En studerende på universitetet sagde onsdag aften til AFP, at mange også har været fanget i klasselokalerne.

- Jeg hørte eksplosioner, og der er skud tæt på. Vores lokale er fyldt med røg og støv. Vi kan ikke komme ud, og vi er meget bange, sagde den desperate studerende.

Ifølge politiet er 700 studerende blevet reddet ud af universitetets område i løbet af aktionen.

Endnu har ingen gruppe taget skylden for angrebet. Det kommer på et tidspunkt, hvor Taliban har optrappet sin såkaldte sommeroffensiv.

Tidligere på måneden blev to af universitetets udenlandske professorer - en amerikaner og en australier - bortført midt i Kabul. Det er de seneste i en bølge af bortførelser, der har ramt den afghanske hovedstad.

Det amerikanske universitet i Afghanistan er et eliteuniversitet. Det blev åbnet i 2006 og har over 1700 studerende.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx