Af Benjamin Krogh - 06/11-15 15:49

Rusland indstiller alle flyvninger til EgyptenRusland indstiller alle flyvninger til Egypten

Rusland vil etablere et samarbejde med Egypten om bedre sikkerhed ved flyvninger.

storybild

Russian President Vladimir Putin listens during a meeting with transport minister Maxim Sokolov, recently arrived from Egypt, at the Novo-Ogaryov residence outside Moscow on Monday, Nov. 2, 2015. A technical fault or pilot error could not have caused the crash of a Russian plane in Egypt that killed all 224 people on board, a top official at the airline said Monday. (Alexei Druzhinin/RIA Novosti, Kremlin Pool Photo via AP) (Billede: Alexei Druzhinin)

Ruslands præsident, Vladimir Putin, godkender, at alle russiske flyvninger til Egypten indstilles, oplyser Kreml til russiske nyhedsbureauer.

Putin har givet instruktioner om, at der skal etableres et samarbejde med Egypten om bedre sikkerhed ved flyvninger, skriver det russiske nyhedsbureau IFX.

Moskva er ved at udarbejde planer for at få russere hjem fra Egypten, siger talsmænd for Kreml til nyhedsbureauet. Der er ifølge Tass omkring 45.000 russiske turister i Egypten for øjeblikket.

Rusland sender missilsystemer til Syrien
Rusland sender missilsystemer til Syrien

Samtidig med den russiske udmelding har Storbritannien genoptaget flytrafikken fra Sharm el-Sheikh, men der er stadig mange i lufthavnen, som venter på at komme hjem.

- Indtil det er klarlagt, hvad der faktisk skete med det nedstyrtede russiske fly, mener jeg, at det er bedst at stoppe russiske fly til Egypten, siger Alexander Bortnikov, som er chef for den russiske sikkerhedstjeneste FSB.

Der var fredag planlagt 64 flyafgange fra Sharm-el-Sheikh - heraf 29 til Storbritannien.

Men ifølge det britiske luftfartsselskab EasyJet har de egyptiske myndigheder suspenderet tomme fly, som skulle flyve til Egypten og fragte strandede britiske turister hjem.

Russisk militærchef: Vi har missilsystemer i Syrien
Russisk militærchef: Vi har missilsystemer i Syrien

Dette afvises imidlertid af Egyptens ministerium for luftfart.

- Det er en begrænset lufthavnskapacitet, der er tale om, lyder det, og en ansat ved lufthavnen siger da også, at de første fly fyldt med britiske turister er i luften.

- Det britiske luftfartsselskab ville planlægge 18 afgange på samme tid og ville transportere britiske passagerer fra Sharm el-Sheikh uden deres bagage, som vi ville blive nødt til at transportere senere, siger ministeren for luftfart, Hossam Kamal.

- Dette er en enorm byrde for lufthavnen, fordi dens kapacitet ikke giver mulighed for det. Vi har bedt dem organisere kun otte fly, og et fly til at transportere bagage, siger han videre.

Forsvaret: Rusland udgør sikkerhedstrussel for Danmark
Forsvaret: Rusland udgør sikkerhedstrussel for Danmark

Britiske efterretningsfolk har ifølge ubekræftede medierapporter opsnappet samtaler mellem militante på Sinai-halvøen i Egypten, hvilket har fået briterne til i stigende grad at tro, at en bombe var skyld i lørdagens flystyrt.

/ritzau/Reuters

LÆS OGSÅ: Rusland er klar til at levere missilsystemer til Iran

LÆS OGSÅ: 144 ofre for flystyrt i er kommet til Rusland

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Officielt: Ny klub præsenterer Zlatan...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx