Af - 12/12-15 09:45

Doku-Instruktør bag palæstinensiske kvindelige racerkørere: Derfor er historien vigtigDoku-Instruktør bag palæstinensiske kvindelige racerkørere: Derfor er historien vigtig

Der er mange flere historier om Mellemøsten end de traditionelle medier viser, mener filminstruktør, der står bag dokumentar om Mellemøstens første kvindelige racerteam.

Bildstrecke im Grossformat »

"Speed Sisters" er navnet på en gruppe palæstinensiske kvinder, der har sneget sig ind i den noget mandsdominerede verden: street car race. Tilsammen udgør de det første team i Mellemøsten, der udelukkende består af kvinder.

"Speed sisters" er samtidig titlen på en dokumentarfilm om kvinderne, som filminstruktøren Amber Fare står bag, og som siden premieren i slutningen af oktober har høstet priser på filmfestivaler over hele verden.

- Jeg hørte om pigerne, da jeg fotograferede for FN i Ramallah, og min chauffør på det tidspunkt, som selv var racerkører, fortalte mig om de her fantastiske piger, og det fangede min interesse. Det var et rent tilfælde, der bragte mig der i første omgang, og jeg var bare nødt til at fortælle deres historie, fortæller Amber Fare til Your Middle East.

TV: Muslim uddeler krammere i Aarhus - se hvordan folk reagerer
TV: Muslim uddeler krammere i Aarhus - se hvordan folk reagerer

Der er dog også et mere politisk, eller snarere apolitisk budskab, bag filmen:

- Jeg ønskede også at fortælle historien om et sted, der i traditionelle medier bliver portrætteret på en anden måde. Det er vigtigt ikke kun at se én fortælling, men at give plads til forskellige stemmer, da én enkelt historie ikke kan fortælle, hvordan livet er i Palæstina, siger hun og uddyber:

- Det er altid det samme problem, når vi ser på Mellemøsten. Vi ser det som en meget homogen kultur, hvad det ikke er. Et sted som Palæstina, hvor du har intifadaer og oprør, har du også kvinder, som har stået i spidsen for politiske kampe, som altid har været involveret i folkelige bevægelser, og som er meget aktive i civilsamfundet. De er læger, professorer, kvinder som er højt profilerede. Så der er i virkeligheden ikke så langt fra disse kvinder til kvinderne i filmen, som kører racerkørsel, heller ikke selvom det er langt fra den sociale norm, siger hun.

Se kvinderne trykke speederen i bund i traileren for filmen herunder.

SPEED SISTERS - Official Festival Trailer from SocDoc Studios on Vimeo.

TV: - Jeg vil give den positive historie videre
TV: - Jeg vil give den positive historie videre

Dansk dokumentar vinder international filmpris
Dansk dokumentar vinder international filmpris

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nokia gør det igen: Genopliver gammel...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Topdirektør tog på stripklub på...
bt.dk
Gammel kending blev igen stoppet af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx