Af Tilde Liv Andersen - 17/04-17 06:50

Henrik drak over fire liter energidrik: Det kostede ham næsten livetHenrik drak over fire liter energidrik: Det kostede ham næsten livet

Det var lige ved at gå helt galt, da Henrik Dahl for tre år siden drak over fire liter koffeinholdig energidrik til en 48-timers computerfest på sin ungdomsskole i byen Otta, Norge.

storybild

For den mængde energidrik, der skulle have været til hele weekenden, var allerede i løbet af den første nat drukket, skriver TV2 Norge.

Forskere advarer: Hold dig fra vodka og Redbull!
Forskere advarer: Hold dig fra vodka og Redbull!

Da solen stod op, og mens drengene fortsat spillede computer, faldt Henrik pludselig om. Han var kun 14 år på det tidspunkt. Henrik Dahl var i krampe, og der kom fråde ud af hans mund. Der blev med det samme slået alarm og tilkaldt en ambulance. Faren kom også ilende.

»Jeg og en kammerat skulle være vågne i to dage uden søvn, derfor gik vi til butikken og købte energidrik til mig, ham og et par andre. Vi gjorde det for at holde os vågne,« fortæller Henrik Dahl i dag til TV2 Norge.

Pas på: Mand blev gul af at drikke for meget energidrik
Pas på: Mand blev gul af at drikke for meget energidrik

Ambulancepersonalet vurderede at Henrik Dahl skulle flyves til hospitalet i Lillehammer, da hans tilstand var livstruende. Teenageren havde fået svigt i flere af sine organer på grund af den store mængde af den opkvikkende drik med koffein. Nyresvigtet betød at han begyndte at få vand i sine lunger.

De langfingrede går efter Instant kaffe
De langfingrede går efter Instant kaffe

På hospitalet i Lillehammer blev han lagt i kunstig koma og modtog dialysebehandling for at redde hans liv. Der blev han liggende i 13 dage, inden han var frisk nok til at blive udskrevet.

Lægen Naim Degirmenci, der tog sig af behandlingen af Henrik Dahl, havde problemer med at vælge den rette behandling, da der endnu ikke var foretaget en dybdegående forskning for bivirkninger af energidrikke. Derfor er han efterfølgende begyndt at forske i netop unges brug af energidrik.

Godt nyt til folk med fart på: Drik Redbull og minimer risikoen for psykoser
Godt nyt til folk med fart på: Drik Redbull og minimer risikoen for psykoser

For Henrik Dahl har overforbruget af energidrikke den nat betydet, at han nu skal tage to former for blodtryksnedsættende medicin.

LÆS OGSÅ: Ernæringsekspert om sportsdrikke: Et dyrt svindelnummer

LÆS OGSÅ: Professor: Energidrikke før træning har ingen effekt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerne stillede op til billede med...
bt.dk
Nu kan du købe Medinas ungdomslejlighed
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx