31/03-16 11:08; Opdateret: 31/03-16 13:41

Redningsfolk arbejder på højtryk efter brokollaps i IndienRedningsfolk arbejder på højtryk efter brokollaps i Indien

Mindst 14 personer er blevet dræbt og 70 andre kvæstet, efter at en motorvejsbro i Kolkata er kollapset.

storybild

Opførelsen af broen begyndte i 2009 og har siden overskredet flere tidsfrister. Mindst 14 mennesker blev dræbt, da den styrtede sammen torsdag. (Billede: AP/Bikas Das)

En motorvejsbro under opførelse i Indiens største by, Kolkata, er torsdag kollapset. Dødstallet lyder på mindst 14, mens 70 andre er kvæstet. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Redningsaktionen er stadig i gang, da mange mennesker fortsat er fanget under murbrokkerne, siger talsmand Anurag Gupta for Indiens nationale katastrofeberedskab.

Det lokale politi oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at op mod 150 mennesker kan være fanget under murbrokkerne.

Tv-billeder viser betjente, redningsfolk og forbipasserende, der forsøger at løfte plader af metal og beton væk fra vejen under broen, der ligger i området Burrabazar i byen.

Det var angiveligt en 100 meter lang betonplade, der knækkede og styrtede ned over den tætte trafik under broen.

- Betonen blev lagt på i aftes (onsdag aften, red.) på den del, der styrtede sammen, fortæller beboer Ramesh Kejriwal til nyhedsbureauet Reuters.

En stor kran er blevet fragtet til ulykkesstedet, hvor den skal løfte den store betonplade, hvorunder mange mennesker frygtes fanget, herunder en minibus med passagerer.

Ulykken kan få betydning for Mamata Banerjee, der er minister i delstaten Vestbengalen, hvor Kolkata ligger, og som søger genvalg i næste måned.

En indisk avis rapporterede ifølge nyhedsbureauet Reuters i november sidste år, at hun ønskede broprojektet færdigt i februar. På det tidspunkt udtrykte projektets ingeniører angiveligt bekymring over, hvorvidt det ville være muligt.

Kolkata er tidligere kendt som Calcutta.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx