Af - 19/02-16 08:15; Opdateret: 19/02-16 08:30

Britiske modeller under 18 kan blive nægtet adgang til catwalkenBritiske modeller under 18 kan blive nægtet adgang til catwalken

For at undgå fremelskelsen af et usundt, tyndt 'drenget look' i modebranchen, vil briter nu forbyde modeller under 18 på catwalken. Det er ikke løsningen, siger Dansk Mode & Textil.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

I næste måned præsenteres et forslag i det britiske parlament, om hvorvidt modeller under 18 skal have lov til at gå catwalk. Det skriver BBC.

Forslaget præsenteres af MP (member of parlament, red.) Caroline Nokes, som sammen med en tidligere model, Rosie Nelson, kæmper for et mere retvisende kropsideal i modebranchen.

Få mørke modeller på forsiden af modeblade: - Vi kan blive meget bedre
Få mørke modeller på forsiden af modeblade: - Vi kan blive meget bedre

- Jeg synes, at 18 år er for ungt, især på catwalken. Det fremelsker et drenget look – og drenges kroppe et ret lige op og ned, hvorimod kvinder har hofter, og sådan ser vi ud, siger Rosie Nelson til BBC og understreger, at unge piger, der er underudviklet og tynde på ingen måde repræsenterer kvinder ude i samfundet.

Herhjemme indgik en række vigtige aktører i den danske modebranche den 3. marts 2015 et nyt 'Modebranchens Etiske Charter', som blandt har nedsat en nedre aldersgrænse på 16 år for modeller i arbejde.

Plusmodel skaber historie på forsiden
Plusmodel skaber historie på forsiden

Ny dramatisk film om modebranchen: 'The Model' har en model i hovedrollen
Ny dramatisk film om modebranchen: 'The Model' har en model i hovedrollen

As Øland, kreativ Chef hos Dansk Mode & Textil og medlem af Etiske Charter Styregruppe, tror ikke på, at man ved at sænke aldersgrænsen vil kunne ændre noget i forhold til diskussionen om kropsidealer.

- Man kan finde en 30-årig kvinde, som er helt slank og tynd, så det handler ikke om alderen. Det handler mere om vores ideal, og det tror jeg ikke, man kan fastsætte ud fra et tal, siger hun og fortsætter:

- Vi vil hellere arbejde for, at forholdene er gode for modellerne, end for regler, der siger noget om, hvor meget må man veje, eller hvor gammel man skal være, lyder det fra As Øland, som snarere tror, at it-girls og trendsettere som Kim Kardashian med sine frodige former kan være med til at ændre de unges syn på, hvordan kvindekroppen skal se ud:

- Jeg tror, det er der, man skal ud og ramme de unge piger, fordi de ser så meget op til dem, siger As Øland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx