Af Benjamin Krogh - 14/11-15 04:08; Opdateret: 14/11-15 06:52

Gerningsmænd sprang sig selv i luften i koncertsalGerningsmænd sprang sig selv i luften i koncertsal

Foreløbigt er otte gerningsmænd meldt dræbt efter angrebene i Paris. Syv af dem var selvmordsbombere.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

I alt er otte gerningsmænd bag fredag aftens angreb i Paris døde. Det oplyser Agnes Thibault-Lecuivre, talskvinde for Paris' anklagere, til nyhedsbureauet AP ifølge The Guardian.

Hun tilføjer, at flere medskyldige bag de blodige begivenheder fortsat kan være på fri fod.

Tidligere var der meldinger om mindst fem dræbte gerningsmænd, og det tal er altså steget.

Det drejer sig ifølge de franske myndigheder om blandt andre fire gerningsmænd ved koncertsalen Bataclan. Tre af dem sprængte sig selv i luften, mens den fjerde også var iført en selvmordsvest, men blev dræbt af politiet.

Derudover skulle tre personer have sprængt sig selv i luften ved det franske nationalstadion, Stade de France.

Endelig er en ottende formodet gerningsmand død på Voltaire-boulevarden.

Derudover er det dog stadig småt med oplysninger om gerningsmændene.

Frankrigs præsident, François Hollande, har også bekræftet, at de fire formodede gerningsmænd ved koncertsalen Bataclan blev dræbt dér.

- Terroristerne, der ikke var langt herfra, er blevet dræbt, sagde Hollande på fransk tv, efter at han havde besøgt et sikkerhedskommando-center tæt på Bataclan.

Der er ikke kommet officielle udmeldinger om, hvordan de forskellige angreb rundt omkring i Paris hænger sammen.

Et vidne inde i koncertsalen Bataclan har ifølge AFP beskrevet episoden som en regulær massakre.

- Jeg så 20 til 25 kroppe på gulvet, og folk var meget alvorligt såret af skud, fortæller Julien Pierce til radiostationen Europe 1 ifølge Reuters.

Flere medier melder ifølge Reuters om, at personer i koncertsalen har hørt gerningsmændene råbe "det her er for Syrien, det her er for Syrien".

Et øjenvidne til angrebet på en bar, hvor mindst ti mennesker menes at være blevet dræbt af mænd bevæbnet med automatvåben, siger, at råbet "Allahu akhbar" (Gud er stor, red.) blev hørt under angrebet.

LÆS OGSÅ: Ikke Banksy: Her stammer viralt pariser-tegn i virkeligheden fra

LÆS OGSÅ: Åbne døre: Parisere åbner deres hjem for berørte af fransk terror

LÆS OGSÅ: Gammelt citat: Donald Trump udnytter Paris-skyderi i ufølsomt tweet -fra januar

LÆS OGSÅ: Her er de franske avisforsider efter angreb

LÆS OGSÅ: Trommeslager ved terror-koncert: - De skød på alt og alle

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx