Af - 25/11-16 06:27; Opdateret: 25/11-16 18:30

Stifteren af Corona gør ALLE i landsby til millionærerStifteren af Corona gør ALLE i landsby til millionærer

Beboerne i en hel landsby fik sig noget af en god overraskelse, da de fandt ud af, at de var blevet nævnt i en rigmands testamente.

storybild

Corona er den største øl i Mexico - og også en massiv eksportvare, der gjorde Antonio Fernández Rodriguez til milliardær. (Billede: Scanpix/© Edgard Garrido / Reuters)

Rettelse: Ifølge flere medier, heriblandt Mashable, har det efterfølgende vist sig, at manden angiveligt ikke har doneret de mange penge til hjembyen. Metroxpress beklager fejlen.

I en usædvanligt god sidste gerning har den spanske milliardær og stifter af Corona-bryggeriet sørget for, at ingen mennesker i hans fødeby skal bekymre sig om deres økonomi fremover.

Justin Timberlake ville gøre en god gerning: Nu risikerer han at ryge i fængsel
Justin Timberlake ville gøre en god gerning: Nu risikerer han at ryge i fængsel

Antonino Fernández Rodriguez, der døde i august i en alder af 99, har således via sit testamente doneret svimlende halvanden milliard kroner til indbyggerne i Cerezales del Condado - en lille landsby i det nordlige Spanien, hvor Fernández selv blev født og opfostret i fattigdom.

Der bor omkring 80 mennesker, hvilket vil sige, at de får knap 17.5 millioner kroner - hver. Det skriver Daily Mail.

- Vi har aldrig haft nogen penge før. Jeg ved ikke, hvad vi skulle have gjort uden Antonio, siger en barejer fra byen, Maximino Sanchez, til lokalavisen Diario de León.

Fik over 100.000 procent i drikkepenge for god gerning
Fik over 100.000 procent i drikkepenge for god gerning

Antonino Fernández Rodriguez blev født i byen i 1917. Han måtte forlade skolen som 14-årig, fordi hans forældre ikke havde råd til det. Som 32-årig emigrerede han til Mexico, og han blev gift med en kvinde ved navn Cinia González Díez.

Her begyndte han at arbejde i hendes onkels firma, Grupo Modelo. Han steg langsomt i graderne, og i 1971 blev han administrerende direktør i selskabet, som stadig den dag i dag står bag Corona-øllen, der sælges verden over.

Men Rodriguez glemte tilsyneladende aldrig sit fædreland eller den by, han blev født i, som nu kan nyde godt af nogle af de mange Corona-millioner.

Ærlig mægler fandt 260.000 i ny lejlighed - nu giver han det hele væk
Ærlig mægler fandt 260.000 i ny lejlighed - nu giver han det hele væk

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Derfor har du købt blomster i dag...
bt.dk
Barcelona smadrede Girona: Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx