Af - 25/11-16 06:27; Opdateret: 25/11-16 18:30

Stifteren af Corona gør ALLE i landsby til millionærerStifteren af Corona gør ALLE i landsby til millionærer

Beboerne i en hel landsby fik sig noget af en god overraskelse, da de fandt ud af, at de var blevet nævnt i en rigmands testamente.

storybild

Corona er den største øl i Mexico - og også en massiv eksportvare, der gjorde Antonio Fernández Rodriguez til milliardær. (Billede: Scanpix/© Edgard Garrido / Reuters)

Rettelse: Ifølge flere medier, heriblandt Mashable, har det efterfølgende vist sig, at manden angiveligt ikke har doneret de mange penge til hjembyen. Metroxpress beklager fejlen.

I en usædvanligt god sidste gerning har den spanske milliardær og stifter af Corona-bryggeriet sørget for, at ingen mennesker i hans fødeby skal bekymre sig om deres økonomi fremover.

LÆS OGSÅ: Justin Timberlake ville gøre en god gerning: Nu risikerer han at ryge i fængsel

Antonino Fernández Rodriguez, der døde i august i en alder af 99, har således via sit testamente doneret svimlende halvanden milliard kroner til indbyggerne i Cerezales del Condado - en lille landsby i det nordlige Spanien, hvor Fernández selv blev født og opfostret i fattigdom.

Der bor omkring 80 mennesker, hvilket vil sige, at de får knap 17.5 millioner kroner - hver. Det skriver Daily Mail.

- Vi har aldrig haft nogen penge før. Jeg ved ikke, hvad vi skulle have gjort uden Antonio, siger en barejer fra byen, Maximino Sanchez, til lokalavisen Diario de León.

LÆS OGSÅ: Fik over 100.000 procent i drikkepenge for god gerning

Antonino Fernández Rodriguez blev født i byen i 1917. Han måtte forlade skolen som 14-årig, fordi hans forældre ikke havde råd til det. Som 32-årig emigrerede han til Mexico, og han blev gift med en kvinde ved navn Cinia González Díez.

Her begyndte han at arbejde i hendes onkels firma, Grupo Modelo. Han steg langsomt i graderne, og i 1971 blev han administrerende direktør i selskabet, som stadig den dag i dag står bag Corona-øllen, der sælges verden over.

Men Rodriguez glemte tilsyneladende aldrig sit fædreland eller den by, han blev født i, som nu kan nyde godt af nogle af de mange Corona-millioner.

LÆS OGSÅ: Ærlig mægler fandt 260.000 i ny lejlighed - nu giver han det hele væk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx