Af Ritzau - 08/10-16 21:25; Opdateret: 08/10-16 22:30

To FN-forsøg på fred i Syrien forliser med veto og nej'erTo FN-forsøg på fred i Syrien forliser med veto og nej'er

Fransk udkast til resolution om våbenhvile i Syrien falder til jorden i FN's Sikkerhedsråd.

storybild

Fransk forslag om våbenhvile er faldet i FN's Sikkerhedsråd, da Rusland har nedlagt veto mod resolutionen. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Dominick Reuter)

FN's Sikkerhedsråd står tilsyneladende lammet i forsøg på at komme nærmere en fred i Syrien.

Lørdag aften dansk tid har Rusland nedlagt veto mod en FN-resolution, der opfordrer til omgående våbenhvile i Syrien og et stop for alle luftangreb over Aleppo.

Frankrig havde forfattet udkastet til resolutionen. Den franske præsident havde inden mødet appelleret til, at ingen lande skulle nedlægge veto.

Kort efter har ni lande nedstemt et russisk udkast til en resolution, der i overskrifter kunne ligne den ovenstående - men som indholdsmæssigt er noget anderledes.

Russerne ville med resolutionen kræve jihadistiske oprørere ud af den oprørskontrollerede bydel i Aleppo.

De to forslag er faldet, efter at USA og Rusland tidligere på ugen opgav at finde en fælles vej mod fred i Syrien, hvor krigen har raset i over fem år.

Der er i mange lande en stigende frustration over, at Rusland bomber den syriske storby Aleppo, hvor flere hundrede tusinde mennesker er fanget af krigen.

Det syriske styre med præsident Bashar al-Assad i spidsen har overtaget i Aleppo, hvor de siden i sommer har omringet en oprørskontrolleret bydel i øst.

Det er især bombeangreb på hospitaler, der har udløst fordømmelser fra mange lande. USA beskylder Rusland. Russerne har afvist.

Rusland støtter det syriske styre med bombefly og militært isenkram. USA støtter oprørere i landet.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx