23/07-17 19:43

Ni-årig snublede over noget stort, da han legede - nu får han en plads i historiebøgerne Ni-årig snublede over noget stort, da han legede - nu får han en plads i historiebøgerne

En amerikansk dreng snublede over et million år gammelt fossil, da han legede med sine brødre. Familien synes det lignede en elefant, og det var der god grund til.

storybild

(Billede: Scanpix)

Når man siger, at man kan være heldig at falde over noget, sker det normalt ikke bogstavelig talt. Men for en ni-årig dreng i New Mexico var det præcis det, som hændte i november sidste år, da han tilfældigvis snublede over noget stort – og fandt et fossil med en million år på bagen.

Det skriver NYTimes.com, ifølge Videnskab.dk.

Drengen, Jude Sparks, var sammen med sin familie ude at gå tur i byen Las Cruces, da han ville gemme sig for sine to brødre og faldt over fossilet.

Først troede han, det var fossileret træ, mens hans lillebror i stedet mente, det var kæben fra en ko.

Forældrene synes derimod fundet lignede en elefant, og de besluttede at fotografere det ubestemmelige dyr, så de kunne opklare mysteriet senere.

»Det havde en underlig form,« siger Jude Sparks, der nu er blevet ti år, til NYTimes.com. Han fortsætter:

»Jeg vidste bare, at det ikke var noget, man finder overalt.«

Læs også på Videnskab.dk:

Simpel visuel test kan afsløre din IQ

Familien havde dog ikke held med at finde et match til fossilet på internettet.

De sendte i stedet en mail til Peter Houde, der er biologiprofessor på New Mexico State University, og han kunne med det samme se, hvad de havde fundet: En Stegomastodon.

Stegomastodonen var et elefantlignende dyr med lange stødtænder, der levede for omkring 1,2 millioner år siden i især Nordamerika, og ifølge biologiprofessor Peter Houde er det et »meget usædvanligt fund.«

»Vi er virkelig taknemmelige for, at familien kontaktede os, for hvis de ikke havde gjort det og i stedet havde prøvet at grave fossilet frem selv, kunne de have ødelagt det,« siger biologiprofessoren til NYTimes.com og tilføjer:

»Det skal virkelig gøres med stor forsigtighed og den rette viden.«

Nu håber han, at fossilet kan blive udstillet på universitetet, så de lokale kan komme og se det. Byen ligger nemlig ret afskåret, og man skal rejse langt for at se den slags ellers.

Læs også på Videnskab.dk:

Sådan ser du, om din hund er glad for at se dig

Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?

Hvorfor væmmes vi ikke ved sex?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Dansk pop-ikon skal synge...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx