Af - 16/03-16 16:38

Videnskaben har talt: Her er den bedste metode til at kvitte smøgerneVidenskaben har talt: Her er den bedste metode til at kvitte smøgerne

Et nyt - og stort - studie har undersøgt, hvilke metoder, der er bedst at begive sig ud i, hvis du som ryger ønsker at lægge smøgerne på hylden for bestandigt.

storybild

Vil du kvitte smøgerne? Så tag en kold tyrker. (Billede: Polfoto/Dige Jens)

Kold tyrker, trappe ned eller blive festryger. Metoderne er mange, hvis man ønsker at stoppe med at ryge. Nu har et studie endelig givet det bedste bud på, hvilken metode, der er mest effektiv - den kolde tyrker.

Det skriver Time.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at ryge din næste cigaret

Forskerne observerede næsten 700 personer, der alle røg mindst 15 cigaretter om dagen og som alle havde et ønske om at stoppe med at ryge. Deadlinen blev sat til to uger. Halvdelen blev instrueret i at tage en kold tyrker efter de to uger, og den anden halvdel til at trappe ned i løbet af de to uger - og derefter stoppe helt.

- Mange tror, at den mest fornuftige måde at stoppe med at ryge er ved at trappe ned, før man stopper helt med at ryge, siger Nicola Lindson-Hawley fra Oxford Universitet, der er er hovedforfatter på studiet, til Time. Men det skulle vise sig ikke at passe.

LÆS OGSÅ: Guide: 6 råd til at blive røgfri

Forskernes observationer efter fire uger viste, at tager man en kold tyrker, så er der en succesrate på 49 procent og kun 25 procent hos dem, der trappede ned. Altså en forhøjet succesrate på circa 25 procentpoint, hvis man vælger den kolde tyrker.

Senere observationer viste også, at dem, der havde taget en kold tyrker, stadig havde mere succes med at holde sig fra smøgerne end dem, der trappede ned i sin tid.

LÆS OGSÅ: 4 råd: Sådan får du styr din sundhed efter et rygestop

Studiet er publiceret i det videbnskabelige tidsskrift Annals of Internal Medicine.

LÆS OGSÅ: Psykolog: 4 råd til dit rygestop

LÆS OGSÅ: Få lagt et personligt rygestopsforløb

LÆS OGSÅ: 5 danskere: Derfor stoppede vi med at ryge

LÆS OGSÅ: Hvordan gennemfører man sit rygestop?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx