31/10-17 09:00; Opdateret: 31/10-17 10:18

Kvinde ville myrde sin mand - endte med at dræbe 13 personerKvinde ville myrde sin mand - endte med at dræbe 13 personer

En kvinde er blevet anholdt sammen med en mand, som ifølge politiet var hendes elsker.

storybild

Lassi er en yoghurt-drik, som er særdeles populær i Pakistan. (Billede: NARINDER NANU)

En pakistansk kvinde dræbte sin mand og 12 af hans familiemedlemmer, da hun serverede en lassi, der er en slags yoghurtdrik, som var iblandet gift.

Kvinden var blev tvunget ind i familien gennem et tvangsægteskab i september, og hun er blevet anholdt sammen med en mand, som, myndighederne mener, er hendes elsker.

Kvinden, hvis navn er Asiya Bibi, havde forgæves forsøgt at forgifte manden med mælk, men da det mislykkedes blandede hun i stedet gift i en lassi og serverede den for hans familie.

Foruden de 13 omkomne blev yderligere 14 personer forgiftet. En faster eller en moster til den påståede elsker er under mistanke for at have hjulpet kvinden.

- Hun står nu anklaget for overlagt drab, siger en højtstående embedsmand i politiet, Owais Ahmad, i distriktet Muzaffargarh i det centrale Pakistan.

Tvangsægteskaber for mindreårige piger er almindelige i det dybt konservative Pakistan - navnligt i de forarmede landområder.

Kvinder bliver rutinemæssigt diskrimineret og voldeligt undertrykt i Pakistan.

Flere end 1000 kvinder blev dræbt af deres familie i Pakistan i 2015.

Mange æresdrab bliver ikke anmeldt til politiet. I de seneste år har der været flere overskrifter i pakistansk og international presse om kvinder, der er blevet brændt ihjel, fordi de har modsat sig tvangsægteskaber.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Særbehandling til stjerne: Han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx